Laktató, sajttal és paradicsommal töltött csirkemell: forró levegős sütőben készül
A paradicsommal és sok sajttal töltött hús kevés munkával, leheletnyi olajjal sül készre. Egyszerű, mégis fantasztikus fogás.
A forró levegős sütő az elmúlt években vált nagy kedvenccé, amin nem is kell csodálkozni, hiszen a masinában szinte mindent el lehet készíteni, olaj pedig szinte nem is kell az ételekhez. Én most csirkemellet tettem a gépbe, paradicsommal és sajttal sütve, a végeredmény pedig fantasztikus lett!
Így is lehet!
A húst intenzíven fűszereztem, de máshogy is izgalmassá varázsolhatod. Aki szereti, az rukkolát is használhat tölteléknek a paradicsom és a sajt mellett, vagy friss bazsalikomleveleket. Az ínyencek friss paradicsom helyett aszalt paradicsomot és olajban eltett paprikát is tölthetnek bele.
Csirkemell sajttal és paradicsommal töltve
Hozzávalók 2 darabhoz
- 60 dkg csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- fokhagyma-granulátum ízlés szerint
- cayenne-bors ízlés szerint
- 2 darab paradicsom
- 15 dkg reszelt mozzarella
Elkészítés:
A húst egy éles késsel kezdjük el félbevágni, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. Ezután nyissuk szét és klopfoljuk ki. A hússzeleteket fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal és Cayenne-borssal.
A paradicsomot mossuk meg és vágjuk karikákra. A sajtot reszeljük le.
A fűszeres hússzeletek közepébe tegyünk a paradicsomból és a reszelt sajtból, majd óvatosan hajtsuk össze a húst, ha szükséges, fogvájóval rögzítsük.
A töltött húst tegyük a forró levegős gép kosarába, fújjunk rá olajat, majd 180 fokos programon 40 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a húst.
-
2024-04-27 08:36:02
-
2024-02-28 07:32:01
-
2024-02-27 08:52:01
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!