Görög fűszerekkel sütött csirkenyárs – Elképesztően puha lesz így a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Izgalmas fűszerekkel pácolva tökéletes húst készíthetsz a grillen is, a csirkemell sem lesz száraz.
Grillezni jó dolog, nemcsak azért, mert nagyon sokféleképpen tudsz húsokat vagy zöldségeket sütni, hanem azért is, mert könnyedebb fogásokat is készíthetsz. A grillezett húsokhoz szuperül illenek a különféle mártogatósok és saláták, pikkpakk fejedelmi ételeket tehetsz az asztalra. Grillezhetsz akár gyümölcsöt is a nyársra tűzve, az édes ananász és a sós hús tökéletes párost alkotnak. Ha nem kívánod a húst, akkor húzz a nyársra fűszeres zöldségeket, biztosan nem fogja megterhelni a gyomrodat.
A grillezni kívánt húsokat érdemes bepácolni, hogy biztosan puhák és szaftosak legyenek. Minél fűszeresebb pácot készítesz, annál finomabb lesz az ételed.
Csirkenyárs görög fűszerekkel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 szelet csirkemellfilé
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 fej vöröshagyma
- 1 darab citrom leve
- 1 darab citrom héja
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 teáskanál görög fűszerkeverék
- 1 teáskanál grillfűszerkeverék
- 1 teáskanál oregánó (szárított)
- 1 teáskanál kakukkfű (szárított)
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 4 darab nyárs (fa)
Elkészítés:
A fokhagymát nyomjuk össze, a hagymát vágjuk egészen apróra. A citrom levét, a héját, az olajat, a vörösborecetet, a hagymákat, a görög- és a grillfűszerkeveréket, az oregánót, a sót, borsot, pirospaprikát és a kakukkfüvet keverjük össze, öntsük egy zárható zacskóba. A csirkemellet kockázzuk fel, tegyük szintén a zacskóba, majd nyomjuk ki a felesleges levegőt és zárjuk le a tasakot. Tegyük a hűtőbe körülbelül 2 órára.
A grillt 200, ha sütőben sütjük, akkor a sütőt 175 fokra melegítsük elő. A fanyársakat áztassuk be 30 percre, mielőtt felhúzzuk rájuk a húst. A húst vegyük ki a pácból, húzzuk a nyársra. Ha sütőben sütjük, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük 20 percig. Grillen oldalalanként 5-6 percet kapjon a hús, majd kenegessük meg a maradék páccal is.
Fotó: Getty Images