Jól megpakolt csirkés-avokádós tortilla rohanós napokra: laktató és pillanatok alatt kész

csirkés avokádós tortilla cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Laktató, gyorsan elkészíthető és egészséges ebédre mindennap szüksége lenne az embernek, de előfordul, hogy csak egy szendvicsre marad energia.

A szendvics sem kell, hogy fapados legyen, sőt, ha kellőképpen megpakolod jó minőségű hozzávalókkal, akkor nemcsak egészséges lesz, hanem kiválthat egy főétkezést is, főleg nyáron, amikor amúgy sem szeretnél a konyhában a kelleténél több időt eltölteni. Eheted ebédre, vacsorára, salátával, de akár sült krumplival is. Érdemes valamilyen húsfélét és zöldséget is beletenni, úgy biztosan nem maradsz éhes.

Kenyér helyett tortillába is göngyölheted a hozzávalókat, sokkal finomabb lesz úgy. Tökéletesen passzol hozzá az avokádó, amelyből egyébként isteni mártogatóst is készíthetsz. Tortillalapot nagyon egyszerűen süthetsz házilag is.

Csirkés-avokádós tortilla

csirkés avokádós tortilla recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 darab pita vagy tortilla
  • 2 szelet sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 70 milliliter görög joghurt
  • 1 darab avokádó
  • 4 darab koktélparadicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 2 szelet csirkemell
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Mindegyik tortillába tegyünk egy szelet sajtot. Egy kis tálban keverjük össze az apróra vágott fokhagymát és a joghurtot. Egy másik edényben keverjük össze a kockára vágott avokádót, a félbevágott koktélparadicsomokat, a julienne-re szelt répát, öntsünk rájuk citromlevet, sózzuk, borsozzuk. 

Egy serpenyőben pirítsuk meg a csirkecsíkokat 10 perc alatt. Amíg a csirke pirul, 160 fokos sütőben melegítsük át a tortillát. Tegyünk a tortillába a csirkéből, majd a joghurtos keverékből, majd a legvégén az avokádós, paradicsomos mixből. Ha kész, hajtogassuk össze és tálalhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük