Krémes, gazdag csirkés carbonara – Egészségesebb, mint az eredeti

csirkés carbonara cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha még mindig tudok újat mondani tésztafronton, akkor most megteszem - készítsünk csirkés carbonarát.

A carbonara az a tésztaétel, amit autentikusan egyféleképpen készítünk, mégpedig tojással. Szó sem lehet a tejszínes verzióról, illetve dehogynem, csak azt ne hívjuk carbonarának, maximum hamisnak.

Ez a recept sem a klasszikus, hiszen csirke is kerül a tésztába, de az alapja a hagyományos tojásos változat.

Csirkés carbonara spagetti

csirkés carbonara recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 gramm spagetti
  • 5 szelet bacon
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 darab csirkemellfilé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 4 darab tojás
  • 30 gramm parmezán (frissen reszelt)
  • 20 gramm petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A spagettit főzzük al dentére lobogó sós vízben. Szűrjük le, a főzővizéből tegyünk félre fél bögrényit.

A csirkemellet vágjuk tetszőleges nagyságú csíkokra. 

Egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott bacont. Adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, és addig pirítsuk, amíg a bacon ropogós nem lesz. Tegyük át őket egy tálba, a kisült zsírt hagyjuk a serpenyőben. Tegyük bele a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, pirítsuk meg. Vegyük le az erősséget, majd tegyük vissza a bacont és a fokhagymát a serpenyőbe. Adjuk hozzá a kifőtt tésztát, majd jó alaposan keverjük össze. 

Egy tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. A keveréket öntsük a tésztára, ami ilyenkor már ne legyen a tűzön, illetve adjunk hozzá néhány kanállal a tészta főzővizéből, hogy jó krémes legyen, majd az egészet jó alaposan forgassuk össze, és addig keverjük, amíg a tojás már nem nyers, de nem is állt össze.

Ízlés szerint parmezánnal és frissen vágott petrezselyemmel díszítsük. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük