Krémes, gazdag csirkés carbonara – Egészségesebb, mint az eredeti
Cikkek
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával
Ropogós
Puha, ragacsos mézeskalácsos brownie: a fűszerektől illatos
Fűszeres vörösáfonya-szósz: a karácsonyi sültek mellé kötelező
Karácsonyi csokis pöfeteg: álompuha süti a csokirajongóknak
Narancsos mázzal sült, omlós sonka: az ünnepi asztal éke lesz
Remegős, almás sajttorta karamellel: a nagy kedvenc téli kiadása
Ha még mindig tudok újat mondani tésztafronton, akkor most megteszem - készítsünk csirkés carbonarát.
A carbonara az a tésztaétel, amit autentikusan egyféleképpen készítünk, mégpedig tojással. Szó sem lehet a tejszínes verzióról, illetve dehogynem, csak azt ne hívjuk carbonarának, maximum hamisnak.
Ez a recept sem a klasszikus, hiszen csirke is kerül a tésztába, de az alapja a hagyományos tojásos változat.
Csirkés carbonara spagetti
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm spagetti
- 5 szelet bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 darab csirkemellfilé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 darab tojás
- 30 gramm parmezán (frissen reszelt)
- 20 gramm petrezselyem
Elkészítés:
A spagettit főzzük al dentére lobogó sós vízben. Szűrjük le, a főzővizéből tegyünk félre fél bögrényit.
A csirkemellet vágjuk tetszőleges nagyságú csíkokra.
Egy serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott bacont. Adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, és addig pirítsuk, amíg a bacon ropogós nem lesz. Tegyük át őket egy tálba, a kisült zsírt hagyjuk a serpenyőben. Tegyük bele a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, pirítsuk meg. Vegyük le az erősséget, majd tegyük vissza a bacont és a fokhagymát a serpenyőbe. Adjuk hozzá a kifőtt tésztát, majd jó alaposan keverjük össze.
Egy tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a parmezánt, sózzuk, borsozzuk. A keveréket öntsük a tésztára, ami ilyenkor már ne legyen a tűzön, illetve adjunk hozzá néhány kanállal a tészta főzővizéből, hogy jó krémes legyen, majd az egészet jó alaposan forgassuk össze, és addig keverjük, amíg a tojás már nem nyers, de nem is állt össze.
Ízlés szerint parmezánnal és frissen vágott petrezselyemmel díszítsük.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors