Egylábasos csirkés tészta fűszeres szósszal és parmezánnal
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Egy újabb kedvenc, egy újabb egylábasos tészta - mert belőlük sosem elég. A család nagy kedvence az utóbbi időben a kolbászos egylábasos volt, de azt hiszem, most méltó ellenfele akadt.
Bár a kolbászos verziónál nem kell húst sütögetni, azt gondolom, az a plusz 5-10 perc még belefér. Ugyanis ez a változat csirkemellfiléből készül, amit alaposan lepirítunk, majd nyakon öntünk egy fűszeres paradicsomszósszal és megszórunk különféle sajtokkal.
Marinara szósz az alapja
Mivel az alapja a marinara szósz, ami tele van fokhagymával és hagymával, nem kell külön hagymát dinsztelnünk, ezzel is időt spórolunk. A paradicsomszósz receptjét korábban itt osztottuk meg veletek, de ha nem érzitek magatokban az erőt/nincs időtök sajátot készíteni, akkor már egészen jó minőségű, adalékanyagmentes változatot is lehet kapni a boltokban.
A csirkemellen, szószon, tésztán és sajton kívül csak fűszerekre van szükség, úgyhogy nem hosszú az alapanyagok listája, jóformán alig kell hozzá valami.
Parmezános-csirkés egylábasos tészta
Hozzávalók 8 adaghoz
- 3 darab csirkemellfilé
- 500 gramm rigatoni
- 700 gramm Marinara szósz
- 0.5 bögre mozzarella
- 0.5 bögre parmezán
- ízlés szerint só, bors
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring)
- opcionális friss bazsalikom
Elkészítés:
Ha a hús kifehéredett és picit meg is pirult, adjuk hozzá a marinara szószt, a tésztát és az olasz fűszereket. A dobozt, amiben a paradicsomszósz volt, töltsük meg vízzel, azt is adjuk hozzá (kb. 2 bögre víz kell).
Melegítsük a szószt forrásig, majd fedjük le, alacsony lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz.
Szórjuk rá a sajtokat a tetejére, keverjük bele, hogy jól megolvadjanak. Friss bazsalikommal tálaljuk.
Fotó: Getty Images