![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Egylábasos csirkés tészta fűszeres szósszal és parmezánnal
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Egy újabb kedvenc, egy újabb egylábasos tészta - mert belőlük sosem elég. A család nagy kedvence az utóbbi időben a kolbászos egylábasos volt, de azt hiszem, most méltó ellenfele akadt.
Bár a kolbászos verziónál nem kell húst sütögetni, azt gondolom, az a plusz 5-10 perc még belefér. Ugyanis ez a változat csirkemellfiléből készül, amit alaposan lepirítunk, majd nyakon öntünk egy fűszeres paradicsomszósszal és megszórunk különféle sajtokkal.
Marinara szósz az alapja
Mivel az alapja a marinara szósz, ami tele van fokhagymával és hagymával, nem kell külön hagymát dinsztelnünk, ezzel is időt spórolunk. A paradicsomszósz receptjét korábban itt osztottuk meg veletek, de ha nem érzitek magatokban az erőt/nincs időtök sajátot készíteni, akkor már egészen jó minőségű, adalékanyagmentes változatot is lehet kapni a boltokban.
A csirkemellen, szószon, tésztán és sajton kívül csak fűszerekre van szükség, úgyhogy nem hosszú az alapanyagok listája, jóformán alig kell hozzá valami.
Parmezános-csirkés egylábasos tészta
![egylábasoscsirkésrecept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290994/29099497_82105f1370ffdb9c409c57cdd07336c3_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 3 darab csirkemellfilé
- 500 gramm rigatoni
- 700 gramm Marinara szósz
- 0.5 bögre mozzarella
- 0.5 bögre parmezán
- ízlés szerint só, bors
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring)
- opcionális friss bazsalikom
Elkészítés:
Ha a hús kifehéredett és picit meg is pirult, adjuk hozzá a marinara szószt, a tésztát és az olasz fűszereket. A dobozt, amiben a paradicsomszósz volt, töltsük meg vízzel, azt is adjuk hozzá (kb. 2 bögre víz kell).
Melegítsük a szószt forrásig, majd fedjük le, alacsony lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz.
Szórjuk rá a sajtokat a tetejére, keverjük bele, hogy jól megolvadjanak. Friss bazsalikommal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!