Egylábasos csirkés tészta fűszeres szósszal és parmezánnal

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy újabb kedvenc, egy újabb egylábasos tészta - mert belőlük sosem elég. A család nagy kedvence az utóbbi időben a kolbászos egylábasos volt, de azt hiszem, most méltó ellenfele akadt.

Bár a kolbászos verziónál nem kell húst sütögetni, azt gondolom, az a plusz 5-10 perc még belefér. Ugyanis ez a változat csirkemellfiléből készül, amit alaposan lepirítunk, majd nyakon öntünk egy fűszeres paradicsomszósszal és megszórunk különféle sajtokkal.

Marinara szósz az alapja

Mivel az alapja a marinara szósz, ami tele van fokhagymával és hagymával, nem kell külön hagymát dinsztelnünk, ezzel is időt spórolunk. A paradicsomszósz receptjét korábban itt osztottuk meg veletek, de ha nem érzitek magatokban az erőt/nincs időtök sajátot készíteni, akkor már egészen jó minőségű, adalékanyagmentes változatot is lehet kapni a boltokban.

A csirkemellen, szószon, tésztán és sajton kívül csak fűszerekre van szükség, úgyhogy nem hosszú az alapanyagok listája, jóformán alig kell hozzá valami. 

Parmezános-csirkés egylábasos tészta

egylábasoscsirkésrecept

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 3 darab csirkemellfilé
  • 500 gramm rigatoni
  • 700 gramm Marinara szósz
  • 0.5 bögre mozzarella
  • 0.5 bögre parmezán
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring)
  • opcionális friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított, bőr nélküli csirkemellfilét vágjuk kisebb kockákra. Egy mélyebb serpenyőben pirítsuk meg egy kis olívaolajon, sózzuk-borsozzuk.

Ha a hús kifehéredett és picit meg is pirult, adjuk hozzá a marinara szószt, a tésztát és az olasz fűszereket. A dobozt, amiben a paradicsomszósz volt, töltsük meg vízzel, azt is adjuk hozzá (kb. 2 bögre víz kell).

Melegítsük a szószt forrásig, majd fedjük le, alacsony lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz.

Szórjuk rá a sajtokat a tetejére, keverjük bele, hogy jól megolvadjanak. Friss bazsalikommal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük