Fűszeres, szaftos csirkés egytálétel: ebből biztos a repeta

9
Nyomtatás
38668751 2949757 9245b1bb142d8296fe27bbcac8167fec wm
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kiadós csirkés egytálétel a hűtőben található maradék zöldségekkel is dúsítható, minél színesebbeket pakolsz bele, annál finomabb lesz.

Általában akkor készítem ezt a csirkés egytálast, ha a hűtőmben vagy a kamrámban olyan zöldségek bújnak meg, amelyeket már ideje lenne felhasználni. A köret fő eleme a krumpli, ettől lesz igazán laktató, és természetesen ott van a hús is, amely mellé mindenfajta zöldség illik, ugyanez a helyzet a fűszerekkel is. Általában majorannával teszem izgalmasabbá, de most kivételesen a kakukkfűre esett a választásom, akár még füstölt paprikát is lehet használni.

Az egytálashoz csirkecombfilét érdemes választani, úgy sokkal szaftosabb lesz, de csirkemellel is tökéletes. Ha répát vagy brokkolit tennél még az ételbe, akkor a brokkolit rózsáira szedve párold, csak a végén forgasd össze a hússal és a többi zöldséggel. A répával ugyanez a helyzet, ha nagyobb darabokban hagyod, akkor párold, ha viszont vékonyan szelve használod, simán csak dobd a serpenyőbe, az utolsó 10 percben bőven elég hőt kap ahhoz, hogy megfelelő állagú legyen.

Csirkés egytálétel

38668765 31dcca92fe5d254e862e2f4535da51c9 wm

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm krumpli
  • 50 dekagramm csirkecombfilé vagy -mell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dekagramm borsó
  • 1 darab hegyes-erős paprika
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mossuk meg, főzzük puhára, majd hűtsük ki, utána vágjuk közepes méretű kockákra.

A húst vágjuk csíkokra vagy kockákra, kevés olajon sóval és borssal fűszerezve süssük meg, majd tegyük félre.

A megtisztított, vékonyan felszeletelt hagymát kevés olajon pirítsuk, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a tetszőlegesen feldarabolt paprikákat és a borsót. Körülbelül 10 perc múlva tegyük vissza a lábasba a húst és a kockákra vágott krumplit is adjuk hozzá. 8-10 percig gyakran kevergetve pirítsuk, kóstoljunk, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk, a kakukkfüvet is ekkor adjuk az ételhez.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon