Krémes, szaftos csirkés spagetti – Villámgyors ebéd vagy vacsora

amerikai csirkés spagetti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirke elképesztően puha és szaftos marad a szószban, spagettivel sül egybe, hogy igazán laktató legyen.

Ez a szaftos, krémes szószban sült csirkés spagetti nagyon népszerű Amerikában. Érdemes megtanulni, mert egyszerű és igencsak laktató fogás, ráadásul nem kell hozzá túl sok minden. A szósszal és a sajttal sem szabad spórolni, úgy lesz igazán krémes. 

Ha megmaradt hétvégéről a sült csirke, akkor egy tipikus hétfői gyors ebéd vagy vacsora készülhet belőle, a csirke is kicsit más ízt kap így. Ebben a receptben a csirke mellé gomba került, de ha nem rajongsz utóbbiért, helyettesítheted kaliforniai paprikával is.

Ha csirkemell helyett valami szaftosabbra, magyarosabbra vágysz, készíts egylábasos tésztát kolbásszal. A csirkemellhez a pesto is illik, ebben a receptben még a pesto is házilag készül, mégsincs vele sok munka. 

Csirkés spagetti

amerikai csirkés spagetti recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 250 gramm gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 300 gramm sajt (cheddar vagy gouda)
  • 400 gramm spagetti
  • 400 gramm csirkemell
  • 4 evőkanál vaj
  • 50 gramm liszt
  • 450 milliliter tej
  • 250 milliliter csirkealaplé
  • ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábasban forraljunk vizet, bőven sózzuk, majd főzzük al dentére a tésztát, szűrjük le. A csirkemellet tisztítsuk meg, kockázzuk fel, kevés olajon süssük meg, majd tegyük félre. 

A sütőt melegítsük elő 190 fokra. 

A gombát tisztítsuk meg és daraboljuk fel, a fokhagymát is vágjuk apró darabokra, majd tegyük egy tálba. Kockázzuk fel a hagymát. A sajtot reszeljük le. 

Egy vaslábasban olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a hagymát, sózzuk, fonnyasszuk 5-6 percig. Tegyük rá az összevágott gombát és a fokhagymát, pároljuk néhány percig. 

Készítsük el a szószt. Egy lábasba szórjuk bele a lisztet és 1-2 percig pirítsuk. Öntsük rá a tejet, a csirkealaplevet, sózzuk, addig keverjük, amíg egynemű nem lesz és kicsit be nem sűrűsödik. Tegyük bele a csirkét, a gombát, a spagettit, majd szórjuk rá a sajt felét és várjuk meg, amíg elolvad, majd vegyük le a tűzről. Kanalazzuk az egészet a vaslábasba és szórjuk rá a maradék sajtot is. 

Süssük 20 percig, amíg a sajt kicsit meg nem pirul a tetején. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük