Kényeztető epres muffin: citromhéj és mandula bolondítja meg
Ez az epres muffin új megvilágításba helyezi a gyümölcsös sütiket: álompuha tésztájának és a ropogósra pirult mandulaszórásnak képtelenség ellenállni!
Ez a muffin látványra és ízre is gourmet-élményt nyújt, pedig nagyon egyszerűen és gyorsan készül. Az alapja kevert tészta, és ehhez jönnek az étcsokidarabok, amelyek aztán minden falatot feldobnak. A hagyományos változatokkal ellentétben tejtermékek és tojás nélkül készül, így számos diétába beilleszthető.
A csokichips kiválasztásánál figyelj arra, hogy minimum 70 százalékos legyen, ha pedig nem tudsz olyant beszerezni, akkor akár durvára darabolt étcsokival is helyettesítheted – lehetőség szerint ebből is magas kakaótartalmúval és tejmentessel dolgozz, mert sokkal gazdagabb lesz tőle a süti ízvilága.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, lenmagliszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, cukor, fahéj, szerecsendió).
Egy nagyobb tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat (szójaital, növényi tejföl, citromlé, olvasztott növényi vajalternatíva, vaníliakivonat), majd öntsük a lisztes alaphoz. Keverjük csomómentesre, majd gyors mozdulatokkal dolgozzuk bele a csokidarabokat is.
Kanalazzuk a masszát muffinkapszlikba, tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 5-6 percig süssük. Anélkül, hogy a sütő ajtaját kinyitnánk, vegyük le a hőfokot 175 fokra, és süssük tovább a muffinokat 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük.
Fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu