Isteni, selymes csokikrém kakaóporból: krémsajt váltja ki a vaj egy részét

Nyomtatás
csokikrém
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Univerzálisan használható ez a mennyei csokikrém, készítheted légiesebbre és sűrűbbre is, attól függően, díszíteni vagy bevonni szeretnél vele.

Muffin tetejére, tortát bevonni és dekorálni is tökéletes ez az isteni csokikrém, se nem túl sűrű, se nem túl lágy, akár habzsákba is töltheted. Hogy ne a vaj íze domináljon, ne legyen túl tömény a krém, az alapját selymes krémsajt képezi. Ez egészül ki valamennyi vajjal, kakaóporral és porcukorral. Utóbbit nem lehet kispórolni, mind a kesernyés kakaó, mind a semleges ízű tejtermékek igénylik maguk mellé a cukrot. 

Hogy még finomabb legyen, érdemes egy kevés vaníliakivonatot is keverni a krémbe, a sűrűségét pedig tej segítségével állíthatod be. Ha kipróbálnál valami újat, a krémsajt egy részét tejfölre cserélheted, akkor picit lágyabb lesz a végeredmény.

Ha nem díszíteni szeretnél a krémmel, hanem piskótát betölteni, készíthetsz főzött csokikrémet is, de maradhatsz a hagyományos vajkrémnél is. 

Csokikrém

csokikrém2

Hozzávalók 7 decihez

  • 110 gramm vaj
  • 225 gramm krémsajt
  • 50 gramm holland kakaópor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 300 gramm porcukor
  • 1 ek tej
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a krémsajtot vegyük ki a hűtőből, várjunk, míg szobahőmérsékletűek nem lesznek.

A puha vajat robotgéppel verjük egészen habosra. Adjuk hozzá a krémsajtot is, majd addig keverjük, míg teljesen egynemű nem lesz a krém.

Adjuk hozzá az átszitált porcukrot és kakaót is. Alacsony fokozaton keverjük bele. Először nagyon sűrűnek fog tűnni, de a cukor szépen elvegyül majd benne. Miközben keverjük, adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejet, attól függően adagoljuk, mennyire szeretnénk sűrű vagy lágy krémet. Végül keverjük bele a vaníliakivonatot is.

Az elkészült krémet fedjük le folpackkal, hűtőben 5 napig eláll. Felhasználás előtt keverjük át.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon