Nutellával töltött amerikai palacsinta: lehetetlen nemet mondani rá
A Nutellával töltött palacsinta igazi édes csábítás. Ezzel bárkit levehetsz a lábáról.
A palacsinta minden változata ellenállhatatlan, legyen az a hagyományos vékony, a sütőben sült bécsi, a gyümölcsös, óriás vagy a puha amerikai. Utóbbi a sütőpornak köszönhetően pufi, a tésztába kerülő, olvadó csoki pedig még finomabbá teszi. Használhatsz csokichipset vagy kis darabokra vágott csokit is. Maga a palacsinta általában kisebb, mint a mi hagyományos tésztánk.
A tetejére tehetsz valami édeset, például gyümölcsöt, tejszínhabot vagy selymes juharszirupot. Készítheted reggelire, mint az amerikaiak, de desszertnek is kiváló.
A tojásokat üssük egy tálba, majd keverjük össze a tejjel és az olvasztott vajjal. Egy másik edényben vegyítsük a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Forgassuk a tojásos keverékhez, majd dolgozzuk simára a tésztát. Végül a csokidarabkák nagy részét is dolgozzuk hozzá.
Pihentessük egy kicsit a masszát.
Olvasszuk fel a vajat, vagy hevítsük fel az olajat, és tegyünk bele 2-3 evőkanál tésztát. Amikor megjelennek a palacsintán a kis buborékok, fordítsuk át. Süssük a tészta másik oldalát is aranybarnára. Tálaláskor szórjuk meg a palacsintát a maradék csokidarabbal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu