Csábítóan csokis brownie-keksz: kívül roppanós, belül lágy

bkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amerika kedvenc kevert süteménye keksz formájában is készülhet, biztosan elcsábít.

Legyen szőke vagy sötét árnyalatú a brownie, akkor finom, ha a belseje szaftos, lágy, kívül ropogós. Ez a tulajdonsága a kekszváltozatban is megtalálható, de vigyázz, ne süsd túl a csokis édességet, mert akkor könnyen kiszárad.

A ropogtatnivaló csupa csoki, épp ezért étcsokoládéból (60% feletti) ajánlott elkészíteni, de ha te inkább tejcsokipárti vagy, akkor használd azt. Az ízek kiemelése végett kakaó is kerül a lágy masszába, amelyből cukrozatlant válassz. A bekevert massza textúrája lágy, ezért muszáj hűtőbe tenni, hogy kicsit megkössön a vaj és a csoki, utána jöhet az adagolás. Csakúgy, mintha muffint készítenél, a legjobb, ha fagyiskanállal végzed a formázást, de ha nincs kéznél, jó lesz az evőkanál is, viszont akkor még picit igazítanod kell a kupacok alakján. A keksz fehér változatban is készülhet, kakaó helyett több lisztet, étcsoki helyett pedig fehéret használj.

Csokis brownie-keksz

bkct

Hozzávalók 14 darabhoz:

  • 20 dekagramm ét- vagy tejcsokoládé
  • 8 dekagramm vaj
  • 2 darab tojás
  • 15 dekagramm porcukor
  • 2 dekagramm kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dekagramm finomliszt
Recept idők

Elkészítés:

A csokit daraboljuk fel, majd a vajjal gőzfürdő felett olvasszuk fel, keverjük simára és tegyük félre, amíg kihűl.

A tojásokat a porcukorral keverjük fehéredésig, utána forgassuk hozzá a felolvasztott, kihűlt csokoládét.

A csokis keverékbe szitáljuk bele a kakaót és a lisztet, alaposan keverjük egybe, majd folpackkal lefedve tegyük hűtőbe 30 percre, hogy a lágy massza megkössön.

A tepsit sütőpapírral béleljük ki, majd a masszából fagyiadagoló vagy kanál segítségével tegyük az adagokat a papírra.

A kekszet 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük