Puha keksz csokival és málnával dúsítva – Rögtön dupla adagot süss belőle
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egy egyszerű kekszet is fel tudsz dobni idénygyümölcsökkel, a málna nagyon jó áll ennek az édességnek.
A keksz mindig jó választás, ha gyorsan szeretnél összedobni olyan édességet, amely sokáig eláll és bármikor előkaphatod. Készítheted egészségesebb, rostdúsabb változatban, mint amilyen ez a zabpelyhes keksz, amelybe ízlés szerint mazsolát tehetsz vagy bevonhatod csokival is.
A klasszikus csokichipses keksz is sokak kedvence, ezzel a módszerrel biztosan tökéletes lesz, sőt, a tésztát le is fagyaszthatod és a későbbiekben bármikor fel tudod használni. Ami még nagyon jól áll a csokinak, az a málna, ebből egyél és vegyél sokat, süsd süteménybe, például kekszbe. Ehhez a recepthez inkább friss málnát használj, csak arra ügyelj, hogy viszonylag kemény szemeket válassz. Ha sütés előtt beteszed a mélyhűtőbe a gyümölcsöt, sokat segít az állagán.
Csokis-málnás keksz
Hozzávalók 6 adaghoz
- 220 gramm vaj
- 150 gramm cukor
- 120 gramm barna cukor
- 2 darab tojás (L-es)
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 400 gramm liszt
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 130 gramm csokichips vagy csokidarabok
- 250 gramm málna (friss)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A cukrokat és a vajat keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot, keverjük vele össze.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát.
A málnát öblítsük le, majd tegyük egy papírtörlőre, hogy a felesleges vizet felszívja róla. Forgassuk bele egy kevés lisztbe a málnát, majd tegyük félre. Így elkerülhető, hogy megszínezze a tésztát és az aljára süllyedjen.
A lisztes és a vajas keveréket keverjük össze, majd tegyük hozzá a csokidarabokat. Óvatosan, fokozatosan adagolva keverjük hozzá a málnát is, de vigyázzunk, ne keverjük túl, különben összetörjük a gyümölcsöt.
Egy tepsit terítsünk le sütőpapírral és tegyünk rá két evőkanálnyi kupacokat. Sütés közben majd lelapulnak.
Süssük a kekszeket 12-13 percig, amíg enyhén barna lesz a tetejük.
Fotó: Getty Images