Két hozzávalós csokikrém 5 perc munkával: bármilyen sütit megkoronáz

csokikrem2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha nincs kedved kísérletezni, kapd elő a bevált piskóta- vagy muffinreceptedet, majd koronázd meg ezzel az isteni csokikrémmel.

Nincs ennél egyszerűbb, mégis finomabb csokikrémrecept, két hozzávalóból, semmi munkával készül. Az alapja csokiganache, vagyis tejszín és csokoládé keveréke, amit, hogy igazán krémes, légies legyen, robotgéppel kell habosítani. Ezt a krémet aztán tortába, piskótába töltheted, de muffint is megkoronázhatsz vele. Az alábbi adag 24 cupcake-re elegendő.

Ha nem krémre, hanem inkább mázra, bevonóra van szükséged, csökkentsd a csoki mennyiségét: 2,5 dl tejszínhez 240 gramm csokoládét keverj. Ebben az esetben nem kell habosítani, ahogy picit sűrűsödött, már dolgozhatsz is vele, folyósabb, kenhetőbb máz lesz így belőle. 

A csoki ahogy hűl, úgy sűrűsödik, úgyhogy, ha marad a krémből, a hűtőben még picit szilárdulni fog, de ha szobahőmérsékleten hagyod 1-2 órát, könnyedén dolgozhatsz vele. 

Csokoládékrém

csokikrem

Hozzávalók 24 adaghoz

  • 340 g csokoládé (40-60%-os)
  • 250 ml zsíros habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét daraboljuk össze, majd tegyük egy tűzálló tálba.

A tejszínt öntsük egy kis lábasba, a tűzhelyen melegítsük addig, míg gyöngyözni nem kezd. 

Öntsük a forró tejszínt a csokira, majd hagyjuk állni 5-10 percig. Utána keverjük egybe, ahogy a csoki szépen beleolvad, egynemű krém lesz belőle. (Ekkor még folyósabb.) Hagyjuk picit hűlni, de kb. 10 percenként keverjünk rajta egyet.

Amikor picit sűrűsödött, robotgép segítségével verjük habosra a krémet.

A kész krémet kenhetjük tortára, díszíthetünk vele muffint, amit csak szeretnénk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük