Puha és szaftos ünnepi banánkenyér rengeteg csokival – Egy szelet nem elég belőle
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Az elfelejtett, megbarnult banán legjobb helye a banánkenyérben van, így biztosan nem kell kidobni.
A banánkenyér annyira egyszerű sütemény, hogyha mindennap megsütnéd, akkor sem lenne vele sok munka. Nálunk csak azért nincs mindig, mert nem minden alkalommal vásárolok banánt, viszont ha veszek, akkor biztosan többet, mint amennyi elfogy.
A barna banán legjobb helye a süteményekben van, méghozzá a banánkenyérben. Sőt, a banánkenyérhez csak túlérett banán való. Az alapreceptet sokféleképpen lehet izgalmasabbá tenni, most például csokoládéval készült, amitől még puhább lett. De nemcsak csoki, hanem olajos magok is vannak benne, egy szelet kivált egy komplett reggelit, de ünnepi desszertnek is kiváló választás.
Csokoládés banánkenyér
Hozzávalók 6 adaghoz
- 3 darab banán (érett)
- 130 gramm vaj
- 160 gramm liszt (teljes kiőrlésű)
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál sütőpor
- 20 gramm kakaópor (cukrozatlan)
- 150 gramm nádcukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 marék mandula (blansírozott)
- 50 gramm étcsoki
Elkészítés:
A banánokat nyomkodjuk össze villával, majd a puha vajjal és a cukorral keverjük össze. A csokoládét törjük össze, keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a kakaóporral, a fahéjjal, az összeaprított mandulával, a vaníliakivonattal és a tojással. Keverjük egybe a banános-vajas keverékkel is, míg homogén nem lesz a massza.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Egy kenyérsütőformát vajazzunk ki, öntsük bele a tésztát. A tetejére tehetünk banánszeleteket és megszórhatjuk mandulával is. 45 percig, tűpróbáig süssük.
Fotó: Getty Images