Puha és szaftos ünnepi banánkenyér rengeteg csokival – Egy szelet nem elég belőle

banánkenyér
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az elfelejtett, megbarnult banán legjobb helye a banánkenyérben van, így biztosan nem kell kidobni.

A banánkenyér annyira egyszerű sütemény, hogyha mindennap megsütnéd, akkor sem lenne vele sok munka. Nálunk csak azért nincs mindig, mert nem minden alkalommal vásárolok banánt, viszont ha veszek, akkor biztosan többet, mint amennyi elfogy. 

A barna banán legjobb helye a süteményekben van, méghozzá a banánkenyérben. Sőt, a banánkenyérhez csak túlérett banán való. Az alapreceptet sokféleképpen lehet izgalmasabbá tenni, most például csokoládéval készült, amitől még puhább lett. De nemcsak csoki, hanem olajos magok is vannak benne, egy szelet kivált egy komplett reggelit, de ünnepi desszertnek is kiváló választás. 

Csokoládés banánkenyér

csokis banánkenyér recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 3 darab banán (érett)
  • 130 gramm vaj
  • 160 gramm liszt (teljes kiőrlésű)
  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 gramm kakaópor (cukrozatlan)
  • 150 gramm nádcukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 marék mandula (blansírozott)
  • 50 gramm étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A banánokat nyomkodjuk össze villával, majd a puha vajjal és a cukorral keverjük össze. A csokoládét törjük össze, keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a kakaóporral, a fahéjjal, az összeaprított mandulával, a vaníliakivonattal és a tojással. Keverjük egybe a banános-vajas keverékkel is, míg homogén nem lesz a massza.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. 

Egy kenyérsütőformát vajazzunk ki, öntsük bele a tésztát. A tetejére tehetünk banánszeleteket és megszórhatjuk mandulával is. 45 percig, tűpróbáig süssük. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük