3 hozzávalós csokoládés pohárkrém kókusztejjel – Pillanatok alatt elkészül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A felnőttek kedvence, a csokoládérajongók álma, de azok is imádni fogják, akik a kókusz ízéért vannak oda.
Nagyon egyszerű, de maximálisan felnőtteknek szóló receptről van szó, ugyanis Baileys gazdagítja a krémet, nem is kevés. Egy adag pohárdesszert felér egy shottal, úgyhogy nem ajánlott vezetni utána, de a gyerekeket se ezzel kínáljuk.
Természetesen lehet csökkenteni az alkohol mennyiségét, amennyivel kevesebb Baileys-t használtok, annyival több tejet öntsetek hozzá (itt nem a kókuszkrémre, kifejezetten a tejre van szükség). Ha az alkoholt nem pótoljuk más folyadékkal, az sem probléma, de akkor sűrűbb, picit szilárdabb lesz a végeredmény.
Ebben a receptben a kókusztej sűrű, krémes részére van csak szükségünk. A jó minőségű, zsíros kókusztej a hűtőben szétválik folyékony és szilárd részre. A vizet öntsük le róla, nem fogjuk használni - hacsak nem a Baileys-t helyettesítjük vele -, a krémes felét kanalazzuk egy tálba, azzal fogunk dolgozni. Kókusztej helyett használhattok kész kókuszkrémet is - akkor a recept első két lépését kihagyhatjátok -, de abból csak 200 grammra lesz szükség.
Csokoládés pohárkrém
Hozzávalók 6 adaghoz
- 400 gramm kókusztej (konzerv)
- 200 milliliter Baileys
- 200 gramm étcsokoládé (min. 65%-os)
Elkészítés:
Mielőtt nekiállnánk ennek a desszertnek, tegyük a kókusztejet egy éjszakára a hűtőbe vagy pár órára a fagyasztóba. Fontos, hogy a folyékony része elváljon a sűrűjétől, ugyanis nekünk csak a krémre lesz szükségünk.
Nyissuk ki a kókusztejkonzervet, a folyadékot öntsük le róla, a sűrű kókuszkrémet pedig kanalazzuk egy tálba. (A 400 gramm kókusztej helyett használhattok 200 gramm kókuszkrémet is, akkor az első két lépést hagyjátok ki.)
Vzígőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét.
A kókuszkrémet robotgép segítségével keverjük habosra pár perc alatt. Lassan, fokozatosan öntsük hozzá a Baileys-t, majd az olvasztott csokoládét, közben folyamatosan keverjük, próbáljuk meg minél levegősebbre, könnyedebbre készíteni. Ha már egynemű a krém, magas fokozaton még keverjük 1-2 percig.
Osszuk szét tálkákban vagy poharakban a krémet, 4 nagyobb vagy 6 kisebb adag lesz belőle. Tegyük pár órára a hűtőbe, míg pudingos állaga nem lesz.
Fotó: Getty Images