Sűrű cukkinikrémleves villámgyorsan: a krémsajttól lesz különleges

cukkinikrémleves
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Krémlevest nemcsak télen, hanem az év minden szakában érdemes fogyasztani, nem csak energiát ad, de nagyon egészséges is.

A cukkini szezonja nyáron van, igazi szerelemzöldség, párolva köretnek, nyersen salátába, ropogtatnivalónak, de még süteménytésztába is tökéletes alapanyag. A legjobb, hogy nem hivalkodó az íze, ezért bátran fűszerezhető, de ha az állaga miatt kell valamibe, akkor sem fogja megbontani az étel harmóniáját. 

Ez a leves duplán krémes, ugyanis nemcsak tejszín, hanem krémsajt is kerül bele, igazi laktató, de mégis könnyed nyári étel. 

Cukkinikrémleves krémsajttal

cukkinikrémleves recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 3 darab cukkini
  • 1 marék kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 milliliter tejszín
  • 500 milliliter zöldségalaplé
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 100 gramm krémsajt
Recept idők

Elkészítés:

A cukkini végeit vágjuk le, majd karikázzuk fel. Egy kevés olívaolajon pároljuk meg, turmixoljuk össze a tejszín felével, majd sózzuk, borsozzuk. Aprítsuk fel a kaprot és a fokhagymát,  keverjük hozzá, majd újra turmixoljuk össze. Egy fazékba öntsük bele az alaplevet, öntsük hozzá a cukkinit, majd lassan forraljuk fel. 

A krémsajtot keverjük össze a tejszín másik felével, sózzuk, borsozzuk. 

A kész levesbe tegyünk ízlés szerint a krémsajtos keverékből. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük