Sűrű cukkinikrémleves villámgyorsan: a krémsajttól lesz különleges
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ropogós
Puha mézeskalács csokiba mártva: így dobd fel az ünnepi sütit
Friss, ropogós spenótsaláta vörös áfonyával: ünnepi köret sültek mellé
Krémes karácsonyi diótorta: beragyogja az ünnepi asztalt
Gazdag, ünnepi halászlé: karácsonykor kötelező az asztalra
10 mesés aprósütemény karácsonyra: mutatósak és finomak
Krémlevest nemcsak télen, hanem az év minden szakában érdemes fogyasztani, nem csak energiát ad, de nagyon egészséges is.
A cukkini szezonja nyáron van, igazi szerelemzöldség, párolva köretnek, nyersen salátába, ropogtatnivalónak, de még süteménytésztába is tökéletes alapanyag. A legjobb, hogy nem hivalkodó az íze, ezért bátran fűszerezhető, de ha az állaga miatt kell valamibe, akkor sem fogja megbontani az étel harmóniáját.
Ez a leves duplán krémes, ugyanis nemcsak tejszín, hanem krémsajt is kerül bele, igazi laktató, de mégis könnyed nyári étel.
Cukkinikrémleves krémsajttal
Hozzávalók 2 adaghoz
- 3 darab cukkini
- 1 marék kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 milliliter tejszín
- 500 milliliter zöldségalaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 100 gramm krémsajt
Elkészítés:
A cukkini végeit vágjuk le, majd karikázzuk fel. Egy kevés olívaolajon pároljuk meg, turmixoljuk össze a tejszín felével, majd sózzuk, borsozzuk. Aprítsuk fel a kaprot és a fokhagymát, keverjük hozzá, majd újra turmixoljuk össze. Egy fazékba öntsük bele az alaplevet, öntsük hozzá a cukkinit, majd lassan forraljuk fel.
A krémsajtot keverjük össze a tejszín másik felével, sózzuk, borsozzuk.
A kész levesbe tegyünk ízlés szerint a krémsajtos keverékből.
Fotó: Getty Images