20 perces tejszínes-sonkás tészta: zsenge borsóval még finomabb
A pompás tésztás fogás gyorsan az asztalra kerül, bőséges, ízletes étel, mely után mind a tíz ujjadat megnyalod.
A cukkini, mondhatni, örök klasszikus, ráadásul a sütőtök mellett a másik legsokoldalúbb és legtöbbféleképpen elkészíthető zöldség. Kedvelt alapanyaga nemcsak a mediterrán, de az ázsiai konyhaművészetnek is, és sülve, főve, grillezve egyaránt ízletes ételek kiegészítője.
Készíthetsz belőle salátát, grillzöldséget, de be is csomagolhatod különböző húsokba is. Legújabb receptünk egy mindössze 35 perc alatt elkészíthető variáció, amelyben az ázsiai konyhában előszeretettel használt Wochester-szósz is szerephez jut.
A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk fel 3x4 cm-es hasábokra.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Tegyük rá a cukkinihasábokat, sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, szórjuk rá a kávéskanál pirospaprikát és csepegtessük rá a Worcester-szószt is, majd dinszteljük meg a fűszeres hasábokat.
Eközben vágjuk le az újhagyma zöld szárait, amiket tegyünk félre, mert később még szükség lesz rájuk.
A hagymák fejét aprítsuk fel és szórjuk a cukkinire. Pároljuk együtt őket tovább 5 percig.
Ha ez kész, jöhet a sajt. Villával törjük össze, és keverjük össze a tejjel.
A sonkaszeleteket terítsük ki és kenjük meg a krémsajtos keverékkel.
Ezután halmozzuk rá a fűszeres, párolt cukkinit, batyunként annyit, hogy a sonkába még kényelmesen be tudjuk csomagolni anélkül, hogy a töltelék kifolyna belőle.
Ha a batyukat megtöltöttük, az újhagyma korábban félretett zöldjét forrázzuk le, majd használjuk kötözőanyagként a batyuk bezárásához.
Amint az összeset összekötöttük, nincs is már más dolgunk, mint hogy zöldsalátára halmozzuk – a salátára ízlés szerint csepegtethetünk tárkonyecetet és citomlevet is.
Fotók forrása: Getty Images
@sobors.hu