20 perces tejszínes-sonkás tészta: zsenge borsóval még finomabb

20 perces tejszínes tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pompás tésztás fogás gyorsan az asztalra kerül, bőséges, ízletes étel, mely után mind a tíz ujjadat megnyalod.

Sonka, gomba és zöldborsó alkotja ezt a villámgyors tésztás fogást, mely melegen kínálva a legfinomabb, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi egy étkezésnél elfogy.

A tésztát érdemes friss zöldborsóval keverni, ha így teszel, akkor a receptben írtak szerint bánj vele. Persze mirelit vagy befőtt is kerülhet bele, akkor azonban a gombával és a sonkával együtt keverd a hagymához.

Így lesz még finomabb!

A fogásnak jól áll egy kis frissesség, ezért reszelt citrom héjával és levével még izgalmasabbá lehet varázsolni. Ha azonban kicsit pikánsabb hangulatot adnál az ételnek, akkor chilipehellyel gazdagítsd.

20 perces tejszínes tészta

20 perces tejszínes tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g tészta
  • 150 g borsó
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 200 g gomba
  • 200 g sonka
  • só és bors
  • 200 ml tejszín
  • 50 g parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzési idő utolsó 4-5 percében a borsót is dobjuk a vízbe, majd szűrjük le.

Egy lábasban vagy magas falú serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát, dinszteljük üvegesre. Ezután a tetszés szerint felvágott gombát és sonkát is keverjük a hagymához, és pároljuk 8-12 percig, közben fűszerezzük sóval és borssal. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk egybe 3-4 perc alatt.

A tejszínes raguhoz keverjük hozzá a reszelt parmezánt, a tésztát és a borsót. A kész ételt melegen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük