
20 perces tejszínes-sonkás tészta: zsenge borsóval még finomabb

A pompás tésztás fogás gyorsan az asztalra kerül, bőséges, ízletes étel, mely után mind a tíz ujjadat megnyalod.
Sonka, gomba és zöldborsó alkotja ezt a villámgyors tésztás fogást, mely melegen kínálva a legfinomabb, ezért mindig annyit készíts belőle, amennyi egy étkezésnél elfogy.
A tésztát érdemes friss zöldborsóval keverni, ha így teszel, akkor a receptben írtak szerint bánj vele. Persze mirelit vagy befőtt is kerülhet bele, akkor azonban a gombával és a sonkával együtt keverd a hagymához.
Így lesz még finomabb!
A fogásnak jól áll egy kis frissesség, ezért reszelt citrom héjával és levével még izgalmasabbá lehet varázsolni. Ha azonban kicsit pikánsabb hangulatot adnál az ételnek, akkor chilipehellyel gazdagítsd.
-
2023-05-16 08:52:01
-
2023-05-11 07:32:02
-
2023-05-06 08:36:01
20 perces tejszínes tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 300 g tészta
- 150 g borsó
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 200 g gomba
- 200 g sonka
- só és bors
- 200 ml tejszín
- 50 g parmezán
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzési idő utolsó 4-5 percében a borsót is dobjuk a vízbe, majd szűrjük le.
Egy lábasban vagy magas falú serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát, dinszteljük üvegesre. Ezután a tetszés szerint felvágott gombát és sonkát is keverjük a hagymához, és pároljuk 8-12 percig, közben fűszerezzük sóval és borssal. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk egybe 3-4 perc alatt.
A tejszínes raguhoz keverjük hozzá a reszelt parmezánt, a tésztát és a borsót. A kész ételt melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!