
Cukor- és lisztmentes, brutál kakaós keksz diétázóknak, negyed óra alatt
Mandulalisztes mentes csoda
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Marry me csicseriborsó: krémes, fűszeres és ellenállhatatlan

Pihe-puha kefires, meggyes kocka: csak keverj össze mindent

Könnyed, krémes tökfőzelék: édeskés és különleges

Így készül a dubaji kakaós csiga: illatos, foszlós csoda

Grillezett, szaftos szűzpecsenye: mennyei páccal készül a hús
Ha az ember már nagyon régóta diétázik, mondhatni, életmódot váltott valamikor, a múlt ködébe vesző időkben, akkor szerencsés esetben már eljutott odáig, hogy az édességet nem egy tábla Milka jelenti, hanem bekap pontosan egy falat, de valami brutálisan ízdús, és jó minőségű alapanyagokból készült sütit. Ez pont olyan.
Még valamikor hónapokkal ezelőtt vettem egy csomag mandulalisztet, hogy alkalomadtán majd készítek belőle valami finomat. Mivel korábban előfordult már, hogy a méregdrága alapanyagom megmolyosodott, már nem bízom az ilyesmit a véletlenre, egyenesen a mélyhűtőbe dobom, amikor hazaérek, és általában jól ott is felejtem.
Így két legyet ütök egy csapásra: a fagyos kalandot tuti nem élik túl az élősködők, ráadásul soha nem romlik rám a mandulaliszt, vagy az egyéb, kényes őrlemény. Persze, ne papírzacskóban legyen!
Magát a sütit elkészíteni nem nagy kaland, nagyjából öt percet vett igénybe, a sütés pedig másik tízet. Az eredmény garantáltan liszt-, glutén, cukormentes, nyugodtan megkínálhatjuk belőle az összes fogyókúrázó, hoppá, bocsánat, diétázó, vagy életmódváltáson átesett barátunkat.
Mandulalisztes mentes süti

Hozzávalók 4 adaghoz
- 150 gramm mandulaliszt
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 3 evőkanál xilit, eritrit, vagy azok édesítőhatásának megfelelő más édesítőszer
- 1 csipet só
- 1 csipet szódabikarbóna
- 3 evőkanál étolaj vagy kókuszolaj, de vaj is jó
- 1 darab tojás kicsi
- 1 evőkanál rumaroma
Elkészítés:
1. Bekapcsoljuk a sütőt, előmelegítjük 150 fokra.
2. Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat, majd beletesszük a nedveseket, és összegyúrjuk.
3. A tésztából kis golyókat formázunk, és sütőpapírral kibélelt sütőlapra tesszük őket.
4. A tetejükbe kesudiót, vagy más diófélét nyomunk.
5. Betoljuk a sütőbe, és 5 perc alatt készre sütjük.