Jópofa, cukorkás vajas keksz: bármilyen bulira szuper

13
Nyomtatás
cukorkas-keksz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kezdők is elkészíthetik ezt a színes, bohókás kekszet, pillanatok alatt összeállítható, és a sütése sem tart tovább.

Színes, mutatós és nagyon finom az egyszerre roppanós és omlós vajas keksz, ráadásul hihetetlenül egyszerűen készül. Bármilyen bulin, kerti partin, gyerekzsúron megállja a helyét, kicsik és nagyok is szeretni fogják. 

Az alapja sima vajas tészta, amit egy kevés vanília ízesít, de akár citromhéjjal is feldobható. Ebbe kerül a színes tortadara: ez nem sütésálló, így picit bele fog olvadni a tésztába, de ettől csak még bohókásabb lesz az összhatás.

Cukorkás vajas keksz

cukorkas-keksz2

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 280 g liszt
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 220 g puha vaj
  • 130 g kristálycukor
  • 90 g porcukor
  • 1 db L-es tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 60 g színes tortadara
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót.

A puha vajat keverjük habosra a kétféle cukorral. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot is. Keverjük bele a lisztes keveréket, majd ha összeállt a tészta, a tortadarát is forgassuk bele, de ne keverjük túl.

Készítsünk a tésztából diónyi golyókat, majd tegyük őket a tepsire 5 centi távolságban. Toljuk őket a sütőbe 11-12 percre, míg a szélük halványbarna nem lesz. Hagyjuk őket a tepsin hűlni pár percig, majd tegyük félre teljesen kihűlni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon