Légies, pihe-puha japán sajttorta: nem lehet elrontani a receptet
Habos, könnyed, picit remegős a japán sajttorta, az is imádni fogja, aki eddig nem kedvelte ezt a műfajt.
Édesen szép az élet, de nem árt mértéket tartani a cukorfogyasztásban. Igaz, nem könnyű a helyzet, ha az ember megőrül az édességekért. Szerencsére ma már széles a paletta, ha cukormentes desszerteket keresel.
Az egyszerű sajttorta alapja keksz, ami bármilyen cukormentes fajta lehet. A krémet eritrittel édesítettük, de ha nem szempont a teljes cukormentesség, akkor egy kevés mézzel dobd fel. A sütés nélkül készült torta mindenféle extra nélkül is finom, de érdemes kiegészíteni valamilyen szezonális gyümölccsel, úgy mutatósabb lesz.
A cukormentes kekszet késes aprítóban törjük porrá, majd forgassuk egybe a vajjal. Ezután a darált kekszet nyomkodjuk egy 20 cm-es tortaformába.
A tejszínt verjük kemény habbá a fixálóval. A krémsajtot, az eritritet és a vaníliakivonatot keverjük habosra egy másik tálban, majd forgassuk bele a habot is. (Ha a hab nem elég kemény, 1 csomag zselatinnal lehet fixálni a krémet. A csomagoláson írtak szerint keverjük bele.)
A krémet simítsuk a kekszalapra, majd tegyük a hűtőbe néhány órára.
A cukormentes tortát tálalás előtt érdemes tetszőleges szezonális gyümölcsökkel díszíteni.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu