Darált húsos kosárka gombával töltve: a gusztusos fogás muffinsütőben készül

dgtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A muffinsütőben nem csak sütemény készülhet, ízletes és mutatós sós harapnivalót is összedobhatsz benne.

Ha darált hús, akkor fasírt. A húspogácsa készülhet egyben, Stefánia módra vagy zsemlemorzsás bundában, bő olajban sütve, de ennyivel nem ér véget a lehetőségek sora. Az egyben sült fasírtot érdemes minél mutatósabban elkészíteni, ezért kerülhet kenyér- vagy őzgerincformába, sőt még a muffinsütőt is befoghatod a feladatra.

A gusztusos harapnivaló nagyon ötletes formákban dobható össze. A formába nyomkodott húst érdemes felturbózni, bőven fér bele töltelék. A receptben gomba és sajt teszi ínycsiklandóvá a finomságot, de rengeteg más lehetőség áll a rendelkezésedre. Kerülhet a gombára bacon, jalapeño paprika, főtt tojás vagy csemegeuborka is.

Darált húsos kosárka

dgtct

Hozzávalók 6 személyre

  • 80 dkg darált hús (csirke, pulyka, marha vagy sertés)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál hagymapor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 darab tojás
  • 500 g gomba
  • kevés olaj vagy vaj
  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, hagymaport, fokhagymaport és a tojást. Az alapanyagokat keverjük össze.

A megtisztított gombát tetszés szerint szeleteljük fel, kevés olajon pirítsuk le.

A muffinformát kenjük ki olajjal, majd a darált hússal béleljük ki úgy, hogy a közepe üreges legyen. A pirított gombából kanalazzunk a belsejébe, majd a tetejére szórjunk sajtot. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-35 percre (4-5 perccel több is lehet).  

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük