
Darált húsos kosárka gombával töltve: a gusztusos fogás muffinsütőben készül

A muffinsütőben nem csak sütemény készülhet, ízletes és mutatós sós harapnivalót is összedobhatsz benne.
Ha darált hús, akkor fasírt. A húspogácsa készülhet egyben, Stefánia módra vagy zsemlemorzsás bundában, bő olajban sütve, de ennyivel nem ér véget a lehetőségek sora. Az egyben sült fasírtot érdemes minél mutatósabban elkészíteni, ezért kerülhet kenyér- vagy őzgerincformába, sőt még a muffinsütőt is befoghatod a feladatra.
A gusztusos harapnivaló nagyon ötletes formákban dobható össze. A formába nyomkodott húst érdemes felturbózni, bőven fér bele töltelék. A receptben gomba és sajt teszi ínycsiklandóvá a finomságot, de rengeteg más lehetőség áll a rendelkezésedre. Kerülhet a gombára bacon, jalapeño paprika, főtt tojás vagy csemegeuborka is.
Darált húsos kosárka

Hozzávalók 6 személyre
- 80 dkg darált hús (csirke, pulyka, marha vagy sertés)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál hagymapor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 darab tojás
- 500 g gomba
- kevés olaj vagy vaj
- 15 dkg sajt
Elkészítés:
A húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, hagymaport, fokhagymaport és a tojást. Az alapanyagokat keverjük össze.
A megtisztított gombát tetszés szerint szeleteljük fel, kevés olajon pirítsuk le.
A muffinformát kenjük ki olajjal, majd a darált hússal béleljük ki úgy, hogy a közepe üreges legyen. A pirított gombából kanalazzunk a belsejébe, majd a tetejére szórjunk sajtot. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-35 percre (4-5 perccel több is lehet).
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!