Darált hússal töltött gombakalapok: sok sajt pirul a tetején

2
Nyomtatás
Darált hússal és sajttal töltött gombakalapok cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ínycsiklandó töltött gombafejek mindenkit elvarázsolnak az étkezőasztalnál, ebből a finomságból érdemes dupla adaggal készíteni.

A töltött gombakalapok egyszerűen készülnek, sokféle recept szerint kipróbálhatod a finomságot. A húsevők hússal pakolják meg a gombát, a vegetáriánusok zöldségekkel vagy krémsajtos töltelékkel is letesztelhetik. Mi most paradicsomos, darált húsos raguval ajánljuk!

Így is lehet

A ragu ízesítésével érdemes kísérletezni: a csípősebb ízek kedvelői 1-2 evőkanál csípős paprikakrémmel vagy chilipehellyel is feldobhatják. Zöldfűszerek is mehetnek a raguba, petrezselyem, metélőhagyma vagy szezonjában medvehagyma.

Mi legyen a gomba szárával?

Mivel töltött gombáról van szó, a szárát el kell távolítani, ha nem jó állapotú, akkor ki kell dobni. Ha viszont használható, akkor fagyaszd le, rántottába tökéletes, vagy keverd bele valamilyen raguba.

Darált hússal és sajttal töltött gombakalapok

Darált hússal és sajttal töltött gombakalapok ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg darált hús
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1.5 dl paradicsompassata
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst kevés olajon pirítsuk fehéredésig (15-20 perc), közben adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymát és a kakukkfüvet. Ezután keverjük hozzá a paradicsompassatát, és pirítsuk még 4-5 percig, közben néha keverjük át.

A gombát tisztítsuk meg, a szárát távolítsuk el.

A gombákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd a szárrészébe kanalazzunk a töltelékből. A töltött fejekre szórjunk a reszelt sajtból, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon