Így lesz igazán ropogós a sült hagymakarika: fűszeres lisztbe forgatva isteni
A sült hagymakarika ezzel a módszerrel készítve igazán finom és ropogós lesz.
Mi, magyarok imádjuk a hagymát, kihagyhatatlan a különféle pörköltekből, ragukból. Sőt, ropogósra sütve és levesnek is remek választás. A legtöbb zöldséghez hasonlóan, kedvünkre tölthetjük. Kerülhet bele rizses, zöldséges töltelék, de talán fűszeres darált hússal a legfinomabb.
Télen érdemes minél többször hagymát fogyasztani, hisz tele van értékes vitaminokkal, kiváló az immunrendszer erősítésére, és baktériumölő hatású. Töltve isteni vacsora lehet, továbbá köretként és bulikajaként is számításba veheted.
A hagyma a sütőben kicsit megkaramellizálódik, így édeskéssé válik.
A hagymákat hámozzuk meg, az aljukat és a tetejüket vágjuk le.
Egy nagy fazékban forraljunk vizet. Amikor már lobog, dobjuk bele a hagymákat, és főzzük három-négy percig, majd szedjük ki, és csepegtessük le.
A sütőt melegítsük elő.
Várjuk meg, míg a hagymák kicsit hűlnek, majd a belsejüket szedjük ki úgy, hogy a külső két-három réteg megmaradjon. A hagymák belsejét aprítsuk fel, keverjük össze a darált hússal, a tojással, a finomra vágott petrezselyemmel, ízlés szerinti sóval és borssal. Töltsük a húsos keveréket a hagymákba.
Rendezzük a megtöltött zöldségeket zsiradékkal kikent tepsibe. Szórjuk meg aszalt paradicsommal és reszelt sajttal. Toljuk forró sütőbe, és 180 fokon süssük meg körülbelül 30 perc alatt.
Képek: Getty Images
@sobors.hu