![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ötletes dinnyés finomságok a forró augusztusi napokra: sok múlik a tálaláson
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Bár most éppen lehűlt az idő, lesz még kánikula augusztusban. A nagy forróságban mi sem jobb egy szelet jól lehűtött dinnyénél. Legyen az görög-, sárga- vagy mézdinnye, számomra mindegyik egyformán frissítő.
Szerintem ezzel mindenki így van, éppen ezért felüdítő élmény - szó szerint -, amikor vendégségben vagy barátoknál hideg dinnyével várnak.
Legtöbbször hatalmas, egész dinnyéket készítenek ki az asztalra, és persze annak is megvan a hangulata, ahogy közös erővel szétbontjuk szeletekre, majd mindenki elrágcsálja, de én szerettem volna valamilyen jópofa formában tálalni a gyümölcsöt.
Áfonyás "dinnyejégkrém"
Az egyik hatalmas kedvencem egyben az egyik legegyszerűbb is. Tényleg nem kell túlgondolni, csak a tálaláson kell változtatni. Ez a megoldás akkor válik be leginkább, ha kisgyerekes családok jönnek látogatóba, főleg, ha a picik nem szívesen esznek gyümölcsöt.
Annyi az egész, hogy a dinnyét felvágjuk szeletekre, majd a szeleteket cikkelyekre osztjuk szét. Ha magos a dinnye, szedjük ki belőle azokat. A magok helyére tegyünk egy-egy áfonyát, majd vágjunk lyukat a héjába, és dugjunk bele jégkrémpálcikát. Szórjuk meg friss mentával és tálaljuk - gyerekek és felnőttek kedvence lesz.
Dinnye és csokifondü
Ha kicsit extrább élményre vágyunk, készítsünk csokifondüt a dinnye mellé. Vágjuk a dinnyét kisebb kockákra, a csokihoz a sárga- és a mézdinnye a legjobb, de görögdinnye-rajongók azzal is nekivághatnak a feladatnak. A jeges dinnye és a meleg csoki nagyon jó páros együtt, ráadásul nem kell attól félni, mint a csokiba mártott gyümölcsöknél, hogy megolvad majd, mivel itt épp az a lényeg, hogy folyós legyen.
Körülbelül 300 gramm csokihoz keverjünk 90 milliliter tejet és ugyanennyi tejszínt, majd alacsony lángon melegítsük őket össze. Ha a csoki elolvadt, önthetünk még hozzá vaníliakivonatot vagy rumot ízlés szerint. Öntsük át a csokit egy fondütálkába, ami melegen tartja, majd kezdődhet a falatozás.
Vodkába áztatott dinnyegolyók
A másik hatalmas kedvencem a felnőttek csemegéje. A mézes vodkába áztatott dinnyegolyók a legjobb partifalatok, de egyébként maguk a golyóbisok is nagyon jól néznek ki, ha így tálaljuk a gyümölcsöt, akkor is jobban fogy majd.
Vodkába áztatott dinnyegolyók
![dinnyésfinomság3](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290990/29099009_ad5cf264103e18bfe4d0c41aaa53dc83_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 darab görögdinnye
- 1 darab mézdinnye
- 1 darab sárgadinnye
- 2.5 deciliter vodka
- 3 deciliter körtelé
- 4 evőkanál cukor vagy méz
- ízlés szerint menta, bazsalikom
Elkészítés:
A vodkát, a körtelevet, a cukrot vagy mézet keverjük alaposan össze.
Öntsük a mézes vodkát a dinnyegolyókra, illetve szórjuk rá a friss zöldeket. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat, fedjük le a tálat alufóliával, tegyük egy órára a hűtőbe.
Egy óra után még egyszer keverjük át, hogy a vodka egész biztosan mindenhol bevonja a gyümölcsöt. Tegyük vissza még egy órára a hűtőbe. Ha nem rögtön fogyasztjuk, vegyük ki belőle a menta- és bazsalikomleveleket.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!