
Háromperces, proteindús nassolnivaló: mogyoróvajjal, dióval töltött datolya

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Van, hogy három alapanyag kombinációja annyira jó, hogy receptnek kell nevezni, holott csak arról van szó, hogy együtt esszük őket.
Vannak ilyen ételek, amelyek valójában nem is receptek, mégis annyira, de annyira jók, hogy muszáj róluk szót ejteni. Ilyen ez a datolya is, amit egy álmos ebéd utáni, kávé melletti édességvágyrohamban találtam ki.
Csokoládé nem volt itthon, nehogy megegyük, vannak viszont úgynevezett egészséges alapanyagok, mint az aszalt gyümölcsök, mogyoróvaj és magok. Természetesen ez a konstrukció ebben a formában már a legkevésbé sem nevezhető fogyókúrásnak, de legalább tápanyagban, rostban és vitaminban gazdag, ami egy sima csokoládéról nem mondható el. A mogyoróvaj különösen gazdag fehérjében, ráadásul olyan krémes, mint egy igazi bonbon tölteléke.
Annyira finom és látványos ez az egészséges bonbon, hogy akár az ünnepi asztalon is érdemes helyet szánni neki.
Datolya mogyoróvajjal és dióval

Hozzávalók 4 személyre
- 12 darab puha, nagy szemű datolya
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 6 darab dió
Elkészítés:
A datolyákat magozzuk ki, a mag helyére kenjünk egy kevés mogyoróvajat, majd egy fél szem diót nyomjunk a közepükbe.
Dió helyett mandulát vagy kesudiót is lehet használni hozzá.
Fotók: Ács Bori/Sóbors