Így készül a dubaji kakaós csiga: illatos, foszlós csoda

3
Nyomtatás
Dubaji kakaos csiga cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Pisztáciakrémmel és csokival készül a finom házi péksütemény, illatos és különleges, amelyből egy morzsa sem marad.

A dubaji csoki jött, látott és győzött. A különleges édességet otthon is elkészítheted, ha pedig rákaptál a keleti finomságra, akkor alkoss belőle valamilyen süteményt. A dubaji csoki varázslatos ízét különböző péksüteményekbe, fagyiba, sajttortába és kávéba is csempészheted. Mi most a kakaós csigát álmodtuk újra dubaji stílusban.

A kelt tésztás finomság pisztáciakrémmel és csokival készül. Ha szeretnéd, durvára vágott pisztáciát is adhatsz a töltelékhez a híres kadayif tésztával együtt. Én ezt a kettőt most kihagytam, ezek nélkül is finom lett a péksüti.

Ha van hozzá kedved, az elkészült csigákra érdemes olvasztott csokit csorgatni, vagy kínálhatsz melléjük habtejszínt, amelybe pisztáciakrémet is keverhetsz.

Dubaji kakaós csiga

Dubaji kakaos csiga ct

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 3 darab tojássárgája
  • 2.5 dl tej
  • 10 dkg puha vaj
  • 100 g pisztáciakrém
  • 100 g ét- vagy tejcsokoládé

Díszítés:

  • 100 g ét- vagy tejcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, majd forgassuk hozzá a sót, cukrot, instant élesztőt, tojássárgáját és a tejet. Az alapanyagokat kezdjük el kidagasztani, amikor már majdnem jó a tészta, akkor dolgozzuk hozzá a vajat. A kicsit ragadós tésztát helyezzük enyhén lisztezett tálba, takarjuk le konyharuhával, és 1-2 órát pihentessük, amíg a tészta szépen megkel.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd kenjük meg pisztáciakrémmel.

A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, majd csorgassuk a pisztáciakrémre. Ezután a tésztát tekerjük fel, majd vágjuk fel 3-4 centis darabokra.

A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, takarjuk le, és még 30 percig pihentessük. Ezután kenjük le egy kevés tejjel a csigákat, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-30 percre.

Az elkészült csigákat kínálhatjuk mindenféle plusz nélkül, vagy csorgassunk a tetejére olvasztott csokit.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon