Varázsold az otthonodba a gyorséttermi élményt: így készül a dupla burger
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A világ leghíresebb duplaburger-receptje többé nem titok, dobd össze a családdal vagy a barátokkal, jó móka lesz.
Amerika az álmok hazája, na meg a gyorséttermeké, és ha már street food, ki ne szeretné az emeletes dupla burgert, amelyet házilag is el lehet készíteni.
A gyorséttermi kedvenc hozzávalói nem titkosak, de nem is fedik fel a receptet, így a házi változat csak egy nagyon jól sikerült utánzat, mely megjelenésben és ízben is pont olyan, mint a kedvelt szendvics. Az a legjobb az otthon készített verzióban, hogyha szeretnéd, akkor 1-2 alapanyag hozzáadásával még ízletesebbé teheted a burgert. Jól illik a szendvicsbe a karikára vágott paradicsom, vagy pirosra sütött baconnel is kínálhatod.
Tippek a készítéshez
- Az összeállításnál is lehet trükközni, a finomra vágott hagymát és a szintén apró méretűre vágott uborkát a szószba is belekeverheted.
- A legtöbb házi duplaburger-utánzatban a húst nem szokás ízesíteni, csak a sütés közben kerül elő a só és bors. Ha azonban félsz, hogy elfelejted használni az ízesítőket, akkor keverd a húsmasszához úgy, ahogy a receptben is javasoljuk.
- Házi burger készítésénél fontos, hogy melegen kerüljön tányérra a szendvics, ezért érdemes a sütőt 50 fokra előmelegíteni és belerakni az előpirított zsemléket vagy a kisütött húst.
Dupla burger
Hozzávalók 2 darabhoz
Burger:
- 60 dkg darált marhahús
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- 2 darab hamburgerzsemle (háromrészes szezámmagos buci)
- vaj a zsemlék kenéséhez
- 4 darab ömlesztett cheddar sajtszelet
- 0.5 fej jégsaláta
- 1 fej hagyma
- 4 darab kapros uborka
Szósz:
- 6 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál mustár
- só ízlés szerint
- 0.5 teáskanál fehér bors
- 0.5 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál vöröshagymapor
- 0.5 teáskanál füstölt paprika vagy Cayenne
Elkészítés:
A darált húst fűszerezzük sóval és borssal, majd formázzunk belőle egyforma méretű húspogácsákat.
A húspogácsákat enyhén olajozott serpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt süssük meg.
A zsemléket vajazzuk meg és száraz serpenyőben pirítsuk meg.
A hagymát vágjuk finomra. Az uborkát vágjuk vékony karikákra, a jégsalátát vékony csíkokra.
Szósz:
A majonézt a ketchuppal és a mustárral keverjük simára, adjuk hozzá a sót, fehér borsot, vöröshagymaport, fokhagymaport és a paprikát.
Összeállítás:
Az alsó bucit ízlés szerint kenjük meg a szósszal, majd szórjunk rá egy kevés finomra vágott vöröshagymát és jégsalátát, a saláta tetejére mehet az uborkából, utána 1 szelet sajt és 1 darab húspogácsa következik. Ezután a középső részt ugyanebben a sorrendben készítsük, a szendvicset a buci szezámmagos kalapjával zárjuk.
Fotó: Getty Images