Csupa csokis torta őzgerincformában sütve: darált mandula kerül a tésztájába
Az őzgerincformában készített csokis süti tésztájába darált mandula kerül, és reszelt narancshéj is feldobja.
Muffint sütni bárki tud, nem nagy tudomány. A szerethető finomság ezerféle variációban készülhet, az egyik legjobb változat, ha a tésztájában helyet kap a kakaó és a csoki is. Utóbbiból mindig olyat használj, amit szeretsz, lehet ez tej vagy ét.
Ha szeretsz kísérletezni, akkor a muffin készítése során kiélheted magadat. Vegyél elő egy habzsákot, töltsd meg krémmel, koronázd meg vele a minitortát, vagy a belsejébe rejts valamilyen tölteléket. A tészta strapabíró, ezért uszonnásdobozban is elfér, másnap is finom puha.
A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a sót, sütőport, kakaót és a cukrot. Az egészet keverjük alaposan össze, majd ássunk egy kis mélyedést a keverék közepébe, üssük oda a tojást, valamint az olajat és a tejet is adjuk hozzá. Keverjük csomómentesre a keveréket.
Ezután a vízgőz felett megolvasztott csokit is adjuk a masszához.
A muffinformába helyezzünk papírt, majd a masszát a forma feléig adagoljuk.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre (a sütési idő néhány perccel több is lehet, alkalmazzunk tűpróbát).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu