Egyszerű dupla csokis keksz: a vajtól lesz olyan omlós

1
Nyomtatás
duplacsokis-keksz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Hogy mi választ el a dupla csokis keksztől? Csupán 5 összetevő és 20 perc az életedből!

A csokis keksz a kekszfajták örök klasszikusa. Nemcsak azért, mert finom és bármilyen csokoládéból készülhet, hanem azért is, mert elkészíteni is csupán egy szempillantás műve.

Az alábbi recepthez összesen 5 könnyen beszerezhető hozzávalóra lesz szükséged: a vajtól lesz a tészta omlós, a kakaótól pedig extrán csokis az összhatás.

Dupla csokis keksz

GettyImages-148896571duplacsokis-keksz

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 170 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 100 g étcsokoládécsepp
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vegyük ki a hűtőből, várjuk meg, míg szobahőmérsékletű lesz. Tegyük egy közepes tálba, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük habosra.

Adjuk hozzá a lisztet – akár szitálva, akár kanalanként –, illetve a kakaót, végül pedig az étcsokoládécseppeket. 

Ha a tésztát ügyesen meggyúrtuk, és a csokicseppek is szépen kilátszódnak, akkor osszuk két egyenlő részre azt. Formázzunk belőlük kb. 5 cm vastag rudakat.

Csomagoljuk frissen tartó fóliába, majd tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára, maximum 2-3 napra.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A megpihentetett tésztát vegyük ki a hűtőből, csomagoljuk ki, és vágjuk fel 1 cm vastag szeletekre. 

Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá a kis tésztakorongokat.

Süssük őket kb. 10-12 percig, majd vegyük ki a sütőből, és várjunk, amíg picit hűlnek.

Egy pohár tejjel vagy akár a délutáni tea mellé is tálalhatjuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon