Egyszerű dupla csokis keksz: a vajtól lesz olyan omlós
Hogy mi választ el a dupla csokis keksztől? Csupán 5 összetevő és 20 perc az életedből!
A csokis keksz a kekszfajták örök klasszikusa. Nemcsak azért, mert finom és bármilyen csokoládéból készülhet, hanem azért is, mert elkészíteni is csupán egy szempillantás műve.
Az alábbi recepthez összesen 5 könnyen beszerezhető hozzávalóra lesz szükséged: a vajtól lesz a tészta omlós, a kakaótól pedig extrán csokis az összhatás.
Dupla csokis keksz
Hozzávalók 10 darabhoz
- 170 g vaj
- 80 g porcukor
- 200 g liszt
- 2 ek kakaópor
- 100 g étcsokoládécsepp
Elkészítés:
A vajat vegyük ki a hűtőből, várjuk meg, míg szobahőmérsékletű lesz. Tegyük egy közepes tálba, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük habosra.
Adjuk hozzá a lisztet – akár szitálva, akár kanalanként –, illetve a kakaót, végül pedig az étcsokoládécseppeket.
Ha a tésztát ügyesen meggyúrtuk, és a csokicseppek is szépen kilátszódnak, akkor osszuk két egyenlő részre azt. Formázzunk belőlük kb. 5 cm vastag rudakat.
Csomagoljuk frissen tartó fóliába, majd tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára, maximum 2-3 napra.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A megpihentetett tésztát vegyük ki a hűtőből, csomagoljuk ki, és vágjuk fel 1 cm vastag szeletekre.
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá a kis tésztakorongokat.
Süssük őket kb. 10-12 percig, majd vegyük ki a sütőből, és várjunk, amíg picit hűlnek.
Egy pohár tejjel vagy akár a délutáni tea mellé is tálalhatjuk.
-
2024-03-15 09:24:01
-
2024-03-08 09:36:01
-
2023-11-16 07:32:01
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!