![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Édes kuszkusz vörösáfonyával és mandulával – Reggelire és desszertnek is kiváló
![édes kuszkusz cover](https://kep.index.hu/1/0/3964/39648/396480/39648005_3025051_91778dae44cd3c0667fd6afb677755ea_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha eddig csak sós ételek mellé tudtad elképzelni a kuszkuszt, ideje kipróbálnod édességként is.
A kuszkusz, vagyis a hántolt, őrlés nélküli vagy durvára őrölt durumbúzadara a Közel-Kelet egyik kedvelt körete, de már elég régóta népszerű itthon is. Nemcsak azért, mert a reformtáplálkozás része és kiválóan helyettesíti például a rizst, hanem azért is, mert nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül. Csak le kell önteni kétszeres mennyiségű forró vízzel, letakarva állni hagyni, majd amikor beszívta a folyadékot és megpuhult, már fogyasztható is. Bár gyakorlatilag a szénhidrát- és a kalóriatartalma is hasonlít a rizséhez, ha diétázol, mégis inkább a kuszkuszt válaszd, mert jó szelén- és proteinforrás.
Általában sósan eszik, jó sok zöldséggel, ahogy a marokkóiak, de eheted salátának, hidegen is. Kínálhatod húsok mellé, ha őszibarackkal és sajttal kevered, de ha víz helyett tejet öntesz rá és kicsit édesíted is, akkor önmagában, desszertnek is tökéletes. Az aszalt gyümölcsöket és a magokat se felejtsd le róla.
Édes kuszkusz
![édes kuszkusz recept](https://kep.index.hu/1/0/3964/39648/396480/39648017_3d01dc64c67fbeaef8307df005b85516_wm.jpg)
Hozzávalók 3 adaghoz
- 100 gramm kuszkusz
- 200 milliliter tej
- 30 gramm vörösáfonya
- 30 gramm mandula (egész)
- 1.5 evőkanál eritrit
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A kuszkuszt forgassuk egybe - a tej kivételével - az összes hozzávalóval. A tejet forrósítsuk fel (nem kell felforralni), majd öntsük a kuszkuszos keverékre. Takarjuk le, várjuk meg, amíg magába nem szívja az összes folyadékot.
Tegyük kis tálkákba, és már kínálhatjuk is.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!