Pikáns csirkemell édes-savanyú mártással – Ananásszal lesz az igazi
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Tökéletes és gyors vacsoraötlet ez a csirkés fogás, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges az ízkombináció.
A kínai étkezdékből mindenkinek más a kedvence, valaki a hagyományos ízeket kedveli, van, aki nyitottabb az egzotikus fogásokra. Az előbbiből nagyon népszerű az illatos, omlós csirke, amely leginkább a párizsi bundás húshoz hasonlít.
Ezeket a fogásokat otthon is el tudod készíteni, csupán néhány kicsit különlegesebb alapanyagot kell beszerezned hozzájuk, de szerencsére ezek az ázsiai boltokban biztosan kaphatók. A húsok mellé köret is dukál, a nagy kedvenc a pirított tészta, amit roppanós zöldségekkel tudsz feldobni.
Édes-savanyú csirkemell
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkemell
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint fehér bors
- 100 gramm rizsliszt
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 200 gramm ananász (darabolt)
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- 150 milliliter édes-savanyú szósz
Elkészítés:
Készítsük el az édes-savanyú szószt. Ehhez itt találunk receptet.
Az ananászt szeleteljük fel. Ha konzerves ananásszal dolgozunk, akkor csak öntsük le a levét. A hagymát vágjuk apróra. A csirkemellet kockázzuk fel, pácoljuk be a szójaszósz, az összenyomott fokhagyma és a fehér bors keverékébe. Hagyjuk kicsit állni, majd forgassuk bele a rizslisztbe.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, pirítsuk 3-4 percig a húst, amíg kifehéredik. Tegyük rá az ananászt és a hagymát, pár percig pirítsuk. Öntsük rá az édes-savanyú szószt, várjuk meg, amíg besűrűsödik és főzzük még néhány percig.
Fotó: Getty Images