
Szaftos csirkecombok édes-savanyú pácban sütve – Vajpuha lesz a hús

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára
Ropogós

Sütőben sült, paradicsomos tészta: semmit nem kell előfőzni

Krémesre sült sütőtök lencsével töltve: tartalmas fogás a hideg napokra

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül
A pác a lelke ennek az izgalmas és pikáns húsételnek, amelyet nagyon könnyen elkészíthetsz.
Ha szereted a kínai büfék kínálatát, akkor biztosan kedveled az édes-savanyú ízvilágot is, ezt a mázat pofonegyszerű megcsinálni. A recepthez érdemes eleve zsírosabb húsrészt választani, például combot, amelynek a bőrét is ropogósra tudod sütni.
A méz és a szójaszósz tökéletes párost alkotnak, karakteres ízt adnak az ételnek, nagyon kevés fűszer kell melléjük, talán csak egy kis csípős, hogy még izgalmasabb legyen a végeredmény. Ha ragacsosabb mázra vágysz, akkor ezt a mézes-szezámmagos csirkét készítsd el, amelyhez viszont tökéletes a melle húsa is. Ha pedig a hagyományosabb rántott hús ízeit szeretnéd élvezni, akkor készíts illatos omlós csirkét, amit a bundába kevert fűszerekkel tudsz pikánsabbá tenni.
Köretnek pirított tésztát is készíthetsz hozzá, amelyhez szintén tökéletes a szójaszósz.
Édes-savanyú pácban sült csirkecombok

Hozzávalók 6 adaghoz
- 8 darab csirkecomb (alsó)
- 4 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkecombokat tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg Cayenne-borssal. Öntsük rájuk az olajat, a mézet és a szójaszószt, majd forgassuk össze, hogy a húst mindenhol bevonja a pác. Takarjuk le, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Fektessük a combokat egy tepsibe, takarjuk le, és süssük 45 percig, majd további 15 percig fedő nélkül.
Fotó: Getty Images