Tepsiben sült, ropogós édesburgonya – Különleges köret, ha unod a sima krumplit
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
Az édesburgonya-kockák intenzív, pikáns fűszerekkel ízesítve sülnek ropogósra, az így készült batáta nassolnivaló is lehet, de ennél jóval több lehetőséget rejt magában.
Az édeskés burgonya egyre népszerűbb hazánkban is, gyakorlatilag bármit lehet belőle készíteni, nagyon ízletes, és nem szabad megfeledkezni róla, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, alacsonyabb kalóriatartalma miatt a diétázók is bátran fogyaszthatják. Az édesburgonyából leggyakrabban köret készül sült húsok mellé, de bátran tehetjük különböző salátákba is. Így vagy úgy, de a batáta szerintem tepsiben sütve lesz a legfinomabb, jó sok fűszerrel megbolondítva. Az így készült burgonyában az a legjobb, hogy sokféle módon tudjuk tálalni.
Ahogy már említettem, diétázók is bátran ehetik, azonban nem árt szem előtt tartani, milyen zsiradékban sülnek az édes kockák. A legjobb, ha kókuszolajban vagy kókuszzsírban forgatjuk meg a krumplit, szép pirosra fog sülni tőle, és ne feledjük, a kókuszolaj zsírsavjától nem fogunk hízni, anyagcsere-felgyorsító hatása lenyűgöző.
A fűszerezésnél legyünk bátrak, rozmaring, kakukkfű, oregánó vagy más intenzívebb ízesítő is kerülhet rá.
Édesburgonya-kockák
Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab édesburgonya
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne-bors
Elkészítés:
A megtisztított édesburgonyát kockázzuk és tálba öntjük, mehet rá a kókuszolaj, az őrölt pirospaprika, só, bors, cayenne. Alaposan egybeforgatjuk a fűszerekkel, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a krumplikat, 30-40 perc alatt megsütjük.
Fotó: Getty Images