Extrán ropogós, sütőben sült édesburgonyachips – Minimális olajjal készül
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Felismered, milyen gomba van a képen? Ősszel különösen hasznos lehet
Foszlós házi kenyér: tökéletes szendvicsalap
Sütőtökös kölesfelfújt sok mazsolával: őszi desszert a javából
Pirosra sült, szaftos kacsamell: szójaszósz teszi izgalmassá
Így ne tisztítsd soha a késeidet: 3 gyakori hibát mutatunk
Hideg estékre filmnézéshez vagy egy jó könyv mellé tökéletes választás a ropogós, vidám színű édesburgonyachips.
A nassolást is lehet kicsit egészségesebben művelni, ha olyat ropogtatsz, ami vagy nincs tele mesterséges adalékanyagokkal és leginkább házilag készül, vagy nem tocsog a zsírban. A chips talán a legnépszerűbb a sós nassolnivalók között, de szerencsére nem csak krumpliból lehet készíteni. Ha szeretnéd minimalizálni a szénhidrátot, akkor süss fűszeres cukkinichipset, ha pedig színekre vágysz, akkor répachipset.
Ha bármelyik zöldséget sütőben sütöd, akkor nem fog tocsogni az olajban sem. A titok a megfelelő fűszerezés, illetve az, hogy minél vékonyabbra szeleteld a zöldséget, hogy igazán ropogós legyen.
Az édesburgonya ugyan szénhidráttartalmát tekintve nem jobb választás, mint a sima krumpli, de mivel jóval több vitamint tartalmaz, mégis inkább ezt fogyaszd. Ezt is süsd sütőben, hogy minimalizáld az olaj mennyiségét, valamint vágd hajszálvékony szeletekre, hogy minél ropogósabb legyen. A sütési hőmérséklet ne legyen nagyon magas és figyeld folyamatosan a zöldségeket, nehogy megégjenek.
Édesburgonyachips
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab édesburgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só (nagy szemű)
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A batátákat tisztítsuk és pucoljuk meg, vágjuk egészen vékony szeletekre. Tegyük egy tálba, öntsük rá a napraforgó- és az olívaolajat, majd jól forgassuk össze. Sózzuk, borsozzuk.
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
A krumplikat rendezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsin úgy, hogy ne fedjék egymást. Süssük 20 percig, de folyamatosan figyeljük, hogy nehogy megégjenek.
Fotó: Getty Images