Egészben sült feta sajt görög módra: kenyérrel, de pitával falatozva is mennyei
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az egyszerű finomság mediterrán hangulatot kölcsönöz a konyhának, jól illik saláta mellé vagy pékárura kenve.
A görög konyha kedvenc sajtja, a feta krémesre sütve, paradicsommal és karakteres fűszerekkel együtt lesz tökéletes. Az isteni előételt nem csak a görög nyaralások során élvezheted, otthon is könnyen elkészíthető a sült sajt.
Egyszerű recept, de nem elronthatatlan. A sajt is sós, úgyhogy óvatosan bánj a fűszerezéssel. A feta mellett paradicsom sül, de karakteres fűszerek is helyet kapnak az ételben. Az előételnek jól áll, ha picit csípős, ezért, ha bírod, chilipaprikából is tegyél 1 darabot a fűszerekhez, apróra vágva. Szuper előétel grillpartikon, de könnyű vacsorának is tökéletes.
Egészben sült feta
Hozzávalók 4 személyre
- 150 gramm koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- 200 gramm feta
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál oregánó
- 0.5 teáskanál kakukkfű
- 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A megmosott paradicsomokat vágjuk félbe és helyezzük hőálló edénybe (jénai).
Az edény közepére, a paradicsomok köré fektessük a feta sajtot.
A lilahagymát vékonyan szeleteljük fel és szórjuk a paradicsomokra.
Az olívaolajat keverjük egybe a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, utána csorgassuk a paradicsomokra és a fetára, majd fedjük le alufóliával és toljuk a 180 fokosra előmelegített sütőbe 15 percre, aztán fólia nélkül süssük még 10 percig.
Fotó: Getty Images