Egészben sült feta sajt görög módra: kenyérrel, de pitával falatozva is mennyei

sfcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerű finomság mediterrán hangulatot kölcsönöz a konyhának, jól illik saláta mellé vagy pékárura kenve.

A görög konyha kedvenc sajtja, a feta krémesre sütve, paradicsommal és karakteres fűszerekkel együtt lesz tökéletes. Az isteni előételt nem csak a görög nyaralások során élvezheted, otthon is könnyen elkészíthető a sült sajt.

Egyszerű recept, de nem elronthatatlan. A sajt is sós, úgyhogy óvatosan bánj a fűszerezéssel. A feta mellett paradicsom sül, de karakteres fűszerek is helyet kapnak az ételben. Az előételnek jól áll, ha picit csípős, ezért, ha bírod, chilipaprikából is tegyél 1 darabot a fűszerekhez, apróra vágva. Szuper előétel grillpartikon, de könnyű vacsorának is tökéletes.

Egészben sült feta

sfct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 150 gramm koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 200 gramm feta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál oregánó
  • 0.5 teáskanál kakukkfű
  • 4 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott paradicsomokat vágjuk félbe és helyezzük hőálló edénybe (jénai).

Az edény közepére, a paradicsomok köré fektessük a feta sajtot.

A lilahagymát vékonyan szeleteljük fel és szórjuk a paradicsomokra.

Az olívaolajat keverjük egybe a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, utána csorgassuk a paradicsomokra és a fetára, majd fedjük le alufóliával és toljuk a 180 fokosra előmelegített sütőbe 15 percre, aztán fólia nélkül süssük még 10 percig.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük