Fehérjedús, egyben sült csicserifasírt: paradicsomos máz tartja szaftosan

csicserifasírt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egészen különleges csicseriborsó-fasírtot készíthetsz a sütőben, amely garantáltan elkényezteti az ízlelőbimbóidat.

Mindig van otthon csicseriborsó, mert nagy hummuszrajongó vagyok, és konzervből jóval gyorsabb elkészíteni, mintha leszaladnék érte a boltba. A csicseriborsó nagyon egészséges, fehérje- és tápanyagdús, valamint a rosttartalma is magas, így a diétádba is beillesztheted.

Készíthetsz belőle finom ropogtatnivalót, de ha pépesíted, akkor tökéletes alapanyaga vegán ételeknek, fasírtoknak. Ez a változat most egészen különleges, mert nemcsak tele van ress zöldségekkel, hanem a BBQ-szósz különleges és karakteres ízt ad neki. Zöldsalátával kínálva lesz a legfinomabb, és ami még jobb, egy-két szelet garantáltan eltelít. 

Egyben sült csicserifasírt

csicserifasírt recept

Hozzávalók 6 személyre

Fasírt:

  • 400 gramm csicseriborsó-konzerv
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 2 szál sárgarépa (közepes)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 130 gramm zabpehelyliszt
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál BBQ-szósz
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 2 teáskanál petrezselyem (szárított)
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 kávéskanál rozmaring (őrölt)
  • 1 kávéskanál kakukkfű (őrölt)
  • 0.5 kávéskanál cayenne-bors
  • ízlés szerint bors
  • 1 kávéskanál

Máz:

  • 60 milliliter BBQ-szósz
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kávéskanál füstölt pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a szárzellert és a sárgarépát kockázzuk fel. Egy serpenyőben melegítsünk olajat, és közepes lángon 6-8 perc alatt dinszteljük meg a zöldségeket. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A csicseriborsóról öntsük le a levét, és villával vagy krumplinyomóval nyomjuk össze. Ne pépesítsük teljesen, csak ne maradjanak benne egész darabok. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a megdinsztelt zöldségeket, majd mehet hozzá a többi hozzávaló is, és keverjük össze az egészet. 

A masszát kalanazzuk bele egy kenyérsütő- vagy őzgerincformába. 

Takarjuk le fóliával, és süssük 30 percig. 

Míg a fasírt sül, keverjük össze a máz hozzávalóit. 

Ha a fasírt készen van, vegyük le róla a fóliát, kenjük rá a mázat egyenletesen, és süssük további 20 percig. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk legalább 15-20 percet hűlni, hogy szépen lehessen szeletelni.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük