Mutatjuk, hogy lesz tökéletes az egyben sült karaj: sütés előtt érdemes körbepirítani

eskcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyben sült karaj egyszerűen készül, nem csak krumplival és rizzsel, főzelékkel is lehet kínálni.

Nem nagy munka a fenséges egyben sült elkészítése, érdemes azonban néhány dologra odafigyelni, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

A fűszereket nem szabad sajnálni, lehetőleg karakteres zamatúakat válassz, kakukkfüvet vagy rozmaringot. A mutatós karaj titka a konyhai kötözőzsineg, ha ezzel tekered körbe a húst - persze csak akkor, ha csont nélkül megy a sütőbe - szépen megtartja a formáját. Mielőtt azonban bekerülne a sütőbe, serpenyőben, kevés olajon pirítsd körbe a húst, így pörzsanyagot is kap, belül pedig szaftos marad. Ahhoz, hogy szép szeleteket tudj vágni, mindig meg kell várni, míg teljesen kihűl.

Egyben sült fűszeres karaj

eskct

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kilogramm karaj
  • 2 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál cukor
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 2.5 deciliter fehérbor
  • 2 fej vöröshagyma
Recept idők

Elkészítés:

A fűszereket: sót, borsot, kakukkfüvet és a cukrot keverjük egybe.

Ha csont nélküli karajjal dolgozunk, akkor konyhai kötözőzsineggel szorosan tekerjük körbe a húst, de nem muszáj.

A fűszereket alaposan dörzsöljük bele a húsba, majd lefedve tegyük hűtőbe 1-2 órára pihenni.

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A húst vegyük ki a hűtőből és forró, olajozott serpenyőben pirítsuk körbe.  

A megtisztított hagymát szeleteljük fel és szórjuk tepsire. A hagymákra fektessük rá a körbepirított húst, majd a bort öntsük a karaj köré, 45-60 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük