![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mutatjuk, hogy lesz tökéletes az egyben sült karaj: sütés előtt érdemes körbepirítani
![eskcover](https://kep.index.hu/1/0/3796/37966/379660/37966073_2897069_b99ad39d12a190dea73f329faa6c4058_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az egyben sült karaj egyszerűen készül, nem csak krumplival és rizzsel, főzelékkel is lehet kínálni.
Nem nagy munka a fenséges egyben sült elkészítése, érdemes azonban néhány dologra odafigyelni, hogy a végeredmény tökéletes legyen.
A fűszereket nem szabad sajnálni, lehetőleg karakteres zamatúakat válassz, kakukkfüvet vagy rozmaringot. A mutatós karaj titka a konyhai kötözőzsineg, ha ezzel tekered körbe a húst - persze csak akkor, ha csont nélkül megy a sütőbe - szépen megtartja a formáját. Mielőtt azonban bekerülne a sütőbe, serpenyőben, kevés olajon pirítsd körbe a húst, így pörzsanyagot is kap, belül pedig szaftos marad. Ahhoz, hogy szép szeleteket tudj vágni, mindig meg kell várni, míg teljesen kihűl.
Egyben sült fűszeres karaj
![eskct](https://kep.index.hu/1/0/3796/37966/379660/37966093_8834996ce0e2d7fc7f545826e0d7e715_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kilogramm karaj
- 2 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál cukor
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- 2.5 deciliter fehérbor
- 2 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A fűszereket: sót, borsot, kakukkfüvet és a cukrot keverjük egybe.
Ha csont nélküli karajjal dolgozunk, akkor konyhai kötözőzsineggel szorosan tekerjük körbe a húst, de nem muszáj.
A fűszereket alaposan dörzsöljük bele a húsba, majd lefedve tegyük hűtőbe 1-2 órára pihenni.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A húst vegyük ki a hűtőből és forró, olajozott serpenyőben pirítsuk körbe.
A megtisztított hagymát szeleteljük fel és szórjuk tepsire. A hagymákra fektessük rá a körbepirított húst, majd a bort öntsük a karaj köré, 45-60 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!