
Selymes, sajtos-mustáros szószban sült csirkecomb: egy serpenyőben készül
Bár a csirkecombnak több idő kell, míg átsül, a szósz pillanatok alatt kész van, rizzsel kínálva tökéletes ebédet tehetsz az asztalra.
A csirkés-tésztás ételek mindig aduász fogásoknak számítanak, ha gyorsan szeretnél finomat főzni. Ez az egyserpenyős recept tényleg 25 perc alatt elkészül, és csupán néhány hozzávaló kell hozzá, mégis különleges lesz a végeredmény!
A tészta lehet teljes kiőrlésű is, amelyhez fehérbor, citrom, fokhagyma és parmezán sajt társul, no és persze, az egészség oltárán áldozva, a spenótot se felejtsd ki belőle!
Először főzzük meg a tésztát a tasakon feltüntetett leírás szerint. A főzővizéből tegyünk félre 1 bögrényit.
Amíg fő a tészta, a csirkemellet kockázzuk fel. A fokhagymagerezdeket tisztítsuk meg, és szintén vágjuk fel apróra. A spenótot szintén mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk apróra. A parmezánt reszeljük le.
Ezután egy nagy, magas falú serpenyőben, közepes lángon hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a csirkét, amit sózzunk és borsozzunk meg ízlés szerint. Időnként megkeverve, enyhén pirítsuk meg minden oldalukat, ez kb. 5-7 perc.
Ekkor adjuk hozzá a fokhagymákat, és további 1 percig pirítsuk együtt. Adjuk hozzá a bort, a citrom levét és a lereszelt héjat is. Keverjük meg, várjuk meg, míg a bor nagy része elpárolog, majd adjuk hozzá a spenótot és a félretett főzővízből 1-1,5 decit, majd főzzük addig, míg a spenót megfonnyad, és a szósz sűrűsödik.
Adjuk hozzá az időközben kifőtt és leszűrt tésztát, majd vegyük le a tűzről.
Végül osszuk szét négy tányér között, a tetejüket hintsük meg a parmezánnal, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu