Egyserpenyős, tejszínes-sajtos szószban sült csirkemell – Puha és szaftos marad a hús

tejszínescsirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tejszín és a sajt találkozása mindig jót jelent, a legegyszerűbb csirkemellet is krémessé, szaftossá varázsolja.

Ha gyors és laktató vacsorát keresel, ne is görgess tovább. Ha úgy érzed, a parmezán neked túl erőteljes, akkor válassz valamilyen másfajta kemény, de reszelhető sajtot. Az a lényeg, hogy a tejszínes szószba jól bele tudjon olvadni, és selymes mártást képezzen. A tejszínes szószok nagyon jól illenek a csirkemellhez, az alapból kicsit szárazabb húst szaftossá teszik.

Ha szeretnél még bele valami hozzávalót, ajánlom a gombát, ahogy ebben a gombás-parmezános csirkemellben is megkóstolhatod. Ha szeretnéd, hogy a csirke íze jobban érvényesüljön, vagy a tejszínt túl nehéznek találod, akkor süsd meg fokhagymás vajban

Tejszínes-sajtos szószban sült csirkemell

tejszínescsirke

Hozzávalók 4 adaghoz

Csirke:

  • 800 gramm csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 80 gramm liszt
  • 80 gramm parmezán (reszelt)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors

Szósz:

  • 1 fej hagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 milliliter zöldségalaplé
  • 1 teáskanál citromlé
  • 200 milliliter tejszín
  • 100 gramm parmezán
  • 1 csipet szerecsendió
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteljük fel, és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. A lisztet keverjük össze a reszelt parmezánnal, és panírozzuk be vele a húsokat. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd olvasszuk hozzá a vajat, és süssük meg a csirkemellek mindkét oldalát. Vegyük ki a húsokat és tegyük egy tányérra. 

A serpenyőben a zsiradékon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd öntsük rá az alaplevet, a citrom levét és a tejszínt. Adjuk hozzá a parmezánt, a borsot és a szerecsendiót, majd közepes lángon rotyogtassuk, amíg a sajt bele nem olvad a szószba, és egy kicsit be nem sűrűsödik.

Tegyük vissza a serpenyőbe a húst, várjuk meg, míg átmelegszik, majd vegyük le a tűzről, és azonnal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük