Ropogós fahéjas keksz: ezt készítsd, ha nincs időd mézeskalácsra

3
Nyomtatás
Fahejas-keksz-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha az ünnepi forgatagban nem fér bele a mézeskalács, akkor ez az egyszerű fahéjas keksz sok időt spórol majd neked: nagyon ropogós és extrán fűszeres.

Ha odavagy a melengető fűszerekkel készülő süteményekért, akkor ez a fahéjas keksz sem fog csalódást okozni. A recept egyszerű, nem igényel sem pihentetést, sem pedig nyújtást, így kezdőként is érdemes nekifognod.

Az alaprecept főként fahéjat és kevés szerecsendiót tartalmaz, de ha igazi mézeskalács-hangulatra vágysz, akkor használj hozzá mézeskalácsfűszer-keveréket. A keksz nem tartalmaz tojást és tejtermékeket sem, így növényi étrendbe is beilleszthető.

Egyszerű fahéjas keksz

Fahejas-keksz

Hozzávalók 35 darabhoz

  • 150 g növényi vajalternatíva
  • 70 g barna cukor
  • 70 g cukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 1 púpozott ek. kókuszjoghurt
  • 200 g finomliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csapott ek. fahéj
  • 1 tk. szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A növényi vajalternatívát habosítsuk ki a kétféle cukorral, majd keverjük hozzá a vaníliakivonatot és a kókuszjoghurtot.

Dolgozzuk bele a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a szerecsendiót: egy puha, jól kanalazható masszát kell kapnunk.

Kanalazzunk belőle fél evőkanálnyi adagokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és formázzunk belőlük viszonylag szabályos korongokat (nem kell túlszépítgetni őket, sütés közben sokat alakulnak még).

Szórjuk meg őket barna cukorral, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süssük őket aranybarnára. Ha egy tepsibe nem férnek bele, akkor ismételjük meg a folyamatot a maradék tésztával.

Hagyjuk a kekszeket teljesen kihűlni, majd légmentesen zárható edényben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon