Isteni, vegetáriánus pizza egyszerűen: fűszeres, pirított gomba a feltét
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
Hús nélkül is készíthetsz fantasztikus pizzát, a feltét szaftos, frissen aprított zöldfűszerekkel ízesítve lesz igazán finom.
A világ legnépszerűbb ételei közt a pizza előkelő helyet foglal el, nem véletlenül, hisz ezerarcú, rengeteg isteni változatban lehet kóstolni, és még otthon is könnyedén el lehet készíteni.
A pizza házi készítésű tésztával igazán finom, persze, ha nincs időd vagy kedved dagasztani, akkor kapj elő egy csomag előrecsomagolt leveles vagy pizzatésztát, a kész alapanyagból is szuper vacsorát készíthetsz.
A pizzáról szinte mindig a paradicsomszósszal nyakon öntött finomság jut az ember eszébe, sonkával, szalámival és persze sok sajttal telepakolva. A nagy kedvenc szósz és hústermékek nélkül is isteni, próbáld ki pirított hagymával egybekevert gombával, sajtokkal, a végén pedig friss fűszernövényekkel még izgalmasabbá teheted.
Egyszerű gombás pizza
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag leveles vagy pizzatészta
- 2 evőkanál vaj
- 1 fej hagyma
- 1 csipet só
- 400 g csiperkegomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg parmezán
- bors ízlés szerint
- petrezselyem vagy kakukkfű (opcionális) szükség szerint
Elkészítés:
A tésztát (leveles vagy pizza) enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki - nem muszáj kör alakúra -, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a vékonyan felszeletelt hagymát, dinszteljük, közben sózzuk. 3-4 perc múlva a megtisztított, vékonyan szeletelt gombát és a zúzott fokhagymát keverjük hozzá, fűszerezzük borssal, pirítsuk készre (akkor jó, ha a gombából kieresztett víz teljesen elpárolog).
A tepsire helyezett tésztát kenjük le olívaolajjal, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 5-8 percre.
Az elősütött tésztára szórjuk rá a sajt felét, majd oszlassuk el rajta a pirított hagymás gombát. A maradék sajtot is szórjuk rá.
A pizzát toljuk vissza a 180 fokosra előmelegített sütőbe, süssük 8-12 percig. Tálalásnál frissen aprított petrezselyem vagy kakukkfű kerülhet rá.
Fotó: Getty Images