Egyszerű kakaós kocka: a filléres sütemény pillanatok alatt elkészül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Sokszor a legegyszerűbb sütemények sokkal finomabbak, mint a puccos desszertek, ezt bizonyítja a szaftos kakaós kocka is.
A családi receptes füzetben bőven találni szerény, filléres édességeket, amelyekből mindig öröm válogatni. Az egyik nagy kedvencem a kakaós kocka, a finomság tésztája lágy, ízes, ha esetleg maradna belőle, másnapra is megőrzi a puhaságát.
Az egyszerű kevert süteményt tálalásnál bőven elég porcukorral meghinteni, de ha szeretnéd, csorgass rá baracklekvárt, kínálhatod fagyival, tejszínhabbal, és még valamilyen gyümölcs is kerülhet mellé. Reggeli kávé vagy egy pohár tej mellé tökéletes választás. Ami pedig még vonzóbbá teszi a kakaós édességet, hogy pillanatok alatt elkészül, kezdő konyhatündérek is elkészíthetik, a siker garantált.
Egyszerű kakaós kocka
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dekagramm finomliszt
- 14 gramm sütőpor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 30 dekagramm cukor
- 10 dekagramm vaj
- 2 darab tojás
- 4 deciliter tej
- porcukor (a szóráshoz)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport szitáljuk tálba, majd forgassuk hozzá a kakaót.
A puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd a tojásokat is adjuk hozzá a tej felével együtt.
A lisztes keveréket forgassuk egybe a tejessel, majd, ha szükséges, a maradék tejet is adjuk hozzá.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal, utána a masszát simítsuk a formába, 180 fokos előmelegített sütőben 15-25 perc alatt süssük készre (sütés alatt alkalmazzunk tűpróbát).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors