
Egyszerű kakaós kocka: a filléres sütemény pillanatok alatt elkészül

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Sokszor a legegyszerűbb sütemények sokkal finomabbak, mint a puccos desszertek, ezt bizonyítja a szaftos kakaós kocka is.
A családi receptes füzetben bőven találni szerény, filléres édességeket, amelyekből mindig öröm válogatni. Az egyik nagy kedvencem a kakaós kocka, a finomság tésztája lágy, ízes, ha esetleg maradna belőle, másnapra is megőrzi a puhaságát.
Az egyszerű kevert süteményt tálalásnál bőven elég porcukorral meghinteni, de ha szeretnéd, csorgass rá baracklekvárt, kínálhatod fagyival, tejszínhabbal, és még valamilyen gyümölcs is kerülhet mellé. Reggeli kávé vagy egy pohár tej mellé tökéletes választás. Ami pedig még vonzóbbá teszi a kakaós édességet, hogy pillanatok alatt elkészül, kezdő konyhatündérek is elkészíthetik, a siker garantált.
Egyszerű kakaós kocka

Hozzávalók 4 személyre
- 30 dekagramm finomliszt
- 14 gramm sütőpor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 30 dekagramm cukor
- 10 dekagramm vaj
- 2 darab tojás
- 4 deciliter tej
- porcukor (a szóráshoz)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport szitáljuk tálba, majd forgassuk hozzá a kakaót.
A puha vajat keverjük habosra a cukorral, majd a tojásokat is adjuk hozzá a tej felével együtt.
A lisztes keveréket forgassuk egybe a tejessel, majd, ha szükséges, a maradék tejet is adjuk hozzá.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal, utána a masszát simítsuk a formába, 180 fokos előmelegített sütőben 15-25 perc alatt süssük készre (sütés alatt alkalmazzunk tűpróbát).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors