
Pillanatok alatt elkészül a mascarponés pohárkrém: jól behűtve a legfinomabb

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
Amikor elkap a desszert utáni vágy, akkor a poharas édesség a leggyorsabb megoldás.
A poharas desszertek nagyon praktikusak, hisz sütés nélkül, pillanatok alatt össze lehet dobni az édes finomságokat. A lehetőségek tárháza végtelen, rengetegféle izgalmas finomságot lehet készíteni.
Az egyik legegyszerűbb változatban a kedvenc kekszedre lesz szükséged, ez lehet az amerikai csokidarabos keksz vagy sima kakaós, a lényeg, hogy durvára vagy morzsaállagúra kell összetörni, ez a poharas édesség egyik eleme. A másik a krém, amelybe vaníliás cukor és citrom reszelt héja van belekeverve. Tálalásnál, ha szeretnéd, gyümölccsel is feldobhatod, ez lehet kandírozott citrom vagy egy gerezd mandarin, ahogy tetszik.
Mascarponés pohárkrém

Hozzávalók 4 személyre
- 20 dekagramm mascarpone
- 8 dekagramm vaníliás cukor
- 1 csomag keksz
- 1 darab citrom
Elkészítés:
A mascarponét tegyük keverőtálba, keverjük hozzá a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.
A választott kekszet tegyük nejlonzacskóba, majd klopfolóval, nyújtófával, esetleg a kezünkkel törjük össze.
A poharakban kezdjük el rétegezni az alapanyagokat tetszőlegesen, kezdhetjük keksszel vagy krémmel a rétegezést, a lényeg, hogy addig ismételjük, míg megtelik a pohár. A desszertet kínáljuk hidegen.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors