
Fehér csokis, citromos trüffel: pillanatok alatt készen van
Néhány hozzávalóból készül a mutatós trüffel, amelyben a citrom fanyar aromája és a fehér csoki édessége találkozik.
Ezt a desszertet az ausztrál Lamington szelet ihlette. Az eredetileg kókuszba forgatott, belül lekvárral töltött süteményt hamar leegyszerűsítették egy sütés nélküli, golyós változatra, ami talán még finomabb, mint a nagyobb testvére.
Ennek a variációnak a szépsége – amellett, hogy egyszerű elkészíteni – abban rejlik, hogy a lekvárt egy igazi nyári gyümölcs, a málna váltja fel, maga a golyó pedig teljesen gluténmentes.
A kész golyót olvasztott étcsokiba is márthatjuk, de ha épp nincs otthon, mutatunk egy házi megoldást!
Keverjük össze az őrölt mandulát és a kókuszreszeléket. Adjuk hozzá a juharszirupot és a kókuszolajat. Dolgozzuk össze aprítógépben a masszát.
Nedves kézzel vegyünk ki belőle kb. 2 evőkanálnyi mennyiséget, majd formázzunk belőle golyót úgy, hogy a közepébe bele tudjunk tenni egy szem málnát.
Ezt ismételjük meg az összes tésztával és málnaszemmel.
Végezetül, ha minden golyó teljesen elrejti már a málnaszemet, tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tálcára, majd tegyük be a fagyasztóba kb. 20 percre.
Készítsük el a mázat, amihez itt találjuk a pontos lépéseket. Az egyszerűdég kedvéért olvasztott étcsokit is használhatunk, ebben az esetben adjunk a csokihoz 1 tk. olajat is.
A megdermedt golyókat vegyük ki a fagyasztóból, majd egyesével merítsük meg őket a folyékony csokoládéban. Ezután pedig hempergessük meg mindet a kókuszreszelékben.
A kész golyókat tegyük vissza a fagyasztóba kb. 10 percre, hogy a csokoládé meg tudjon rajta szilárdulni, majd már tálalhatjuk is.
Légmentesen záródó dobozban, a hűtőben akár 5 napig is eláll, míg fagyasztóban kb. 1 hónapot.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu