Étcsokoládéba mártott golyó málnával: gluténmentes desszertet mutatunk

1
Nyomtatás
etcsokoladeba-martott-golyo-malnaval
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a könnyedén elkészíthető, sütés nélküli desszert belül friss málnát rejt, amelyre étcsokoládémáz és kókuszreszelék kerül.

Ezt a desszertet az ausztrál Lamington szelet ihlette. Az eredetileg kókuszba forgatott, belül lekvárral töltött süteményt hamar leegyszerűsítették egy sütés nélküli, golyós változatra, ami talán még finomabb, mint a nagyobb testvére.

Ennek a variációnak a szépsége – amellett, hogy egyszerű elkészíteni – abban rejlik, hogy a lekvárt egy igazi nyári gyümölcs, a málna váltja fel, maga a golyó pedig teljesen gluténmentes.

A kész golyót olvasztott étcsokiba is márthatjuk, de ha épp nincs otthon, mutatunk egy házi megoldást!

Étcsokoládéba mártott golyó málnával

etcsokoladeba-martott-golyo-malnaval

Hozzávalók 10 darabhoz

A golyókhoz:

  • 130 g őrölt mandula
  • 25 g kókuszreszelék
  • 85 ml juharszirup
  • 30 g kókuszolaj
  • 10 db málna

A bevonathoz:

  • 100 g porcukor
  • 3 ek. holland kakaó
  • 80 g vaj
  • 1 ek. tej
  • 40 g kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük össze az őrölt mandulát és a kókuszreszeléket. Adjuk hozzá a juharszirupot és a kókuszolajat. Dolgozzuk össze aprítógépben a masszát.

Nedves kézzel vegyünk ki belőle kb. 2 evőkanálnyi mennyiséget, majd formázzunk belőle golyót úgy, hogy a közepébe bele tudjunk tenni egy szem málnát.

Ezt ismételjük meg az összes tésztával és málnaszemmel.

Végezetül, ha minden golyó teljesen elrejti már a málnaszemet, tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tálcára, majd tegyük be a fagyasztóba kb. 20 percre.

Készítsük el a mázat, amihez itt találjuk a pontos lépéseket. Az egyszerűdég kedvéért olvasztott étcsokit is használhatunk, ebben az esetben adjunk a csokihoz 1 tk. olajat is.

A megdermedt golyókat vegyük ki a fagyasztóból, majd egyesével merítsük meg őket a folyékony csokoládéban. Ezután pedig hempergessük meg mindet a kókuszreszelékben.

A kész golyókat tegyük vissza a fagyasztóba kb. 10 percre, hogy a csokoládé meg tudjon rajta szilárdulni, majd már tálalhatjuk is.

Légmentesen záródó dobozban, a hűtőben akár 5 napig is eláll, míg fagyasztóban kb. 1 hónapot.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon