Omlós fahéjas-almás kuglóf: gyors kevert tésztás sütemény

4
Nyomtatás
Fahejas-almas-kuglof-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy gyors és egyszerűen készülő kevert tésztás sütire vágysz, akkor ez a fahéjas-almás kuglóf lesz a te desszerted.

Az őszi és téli időszak különösen kedvez a melengető fűszerekkel készülő desszerteknek, így az olyan sütemények is előtérbe kerülnek, mint ez a fahéjas-almás kuglóf.

Az alapja egy egyszerű kevert tészta, amelybe három formában is belekerül az alma. Egyrészt püréként és gyümölcsléként, így nemcsak a süti íze lesz szuper gyümölcsös, de napok után is szaftos és puha marad. Emellett pedig fahéjba forgatott almaszeletek is gazdagítják. A kuglóf nem tartalmaz sem tejtermékeket, sem tojást, így növényi étrendbe is beilleszthető.

Fahéjas-almás kuglóf

Fahejas-almas-kuglof

Hozzávalók x cm-es formához 24 cm átmérőjű formához

  • 2 közepes édes piros alma
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 400 g finomliszt
  • 230 g barna cukor (világos)
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk.
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 200 ml olaj
  • 200 g almapüré
  • 300 ml szójaital vagy más növényi ital
  • 150 ml almalé
  • 2 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mossuk meg, hámozzuk meg, és szeleteljük fel. Szórjuk rá a fahéjat, alaposan forgassuk össze vele, és tegyük félre.

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat – a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat.

Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat – az olajat, a szójaitalt, az almapürét, az almalevet és a vaníliakivonatot, majd dolgozzuk össze a lisztes alappal.

Öntsük a tészta felét egy olajjal kikent kuglófformába, rendezzük el a tetején a fahéjas almaszeleteket, majd öntsük rájuk a maradék tésztát.

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 50-60 perc alatt süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük.

Miután megsült, hagyjuk néhány percig a formában hűlni, majd fordítsuk meg, és óvatosan szedjük ki belőle a kuglófot. Teljes kihűlés után szórjuk meg porcukorral, és szeleteljük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon