Pihe-puha kakaós csiga gazdag töltelékkel: így lesz a legfinomabb a kelt tészta
Ezzel a módszerrel elképesztően finom, telt lesz a kakaós csiga tésztája.
Akkor sincs semmi veszve, ha odavagy a kelt tésztás süteményekért, de nem akarsz órákat várni rájuk, amíg elkészülnek: a fahéjas csiga leveles tésztából is tökéletes lesz.
A használatra kész tésztát csak meg kell kenned a fűszeres krémmel, feltekerned és kivágnod belőle a csigákat, és pár perc sütés után már eheted is az illatozó finomságot.
A leveles tésztát csomagoljuk ki, helyezzük sütőpapírra, majd kenjük meg a mandulavajjal.
Egy tálkában keverjük össze a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot, majd szórjuk a tésztára. Szorosan tekerjük fel a rövidebb oldala mentén, majd egy éles késsel vágjunk belőle ujjnyi vastag szeleteket.
Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kb. 3 cm-es távolságban, tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt süssük őket aranybarnára.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu