Fahéjas csiga leveles tésztából: gazdag tölteléktől lesz szaftos

3
Nyomtatás
Fahejas-csiga-leveles-tesztabol-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fahéjas csiga leveles tésztából készül, így nagyon egyszerűen és gyorsan összedobhatod: a gazdag töltelék mindent visz!

Akkor sincs semmi veszve, ha odavagy a kelt tésztás süteményekért, de nem akarsz órákat várni rájuk, amíg elkészülnek: a fahéjas csiga leveles tésztából is tökéletes lesz.

A használatra kész tésztát csak meg kell kenned a fűszeres krémmel, feltekerned és kivágnod belőle a csigákat, és pár perc sütés után már eheted is az illatozó finomságot.

Fahéjas csiga leveles tésztából

Fahejas-csiga-leveles-tesztabol

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 1 csomag leveles tészta (25x40 cm)
  • 100 g mandulavaj
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát csomagoljuk ki, helyezzük sütőpapírra, majd kenjük meg a mandulavajjal.

Egy tálkában keverjük össze a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot, majd szórjuk a tésztára. Szorosan tekerjük fel a rövidebb oldala mentén, majd egy éles késsel vágjunk belőle ujjnyi vastag szeleteket.

Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kb. 3 cm-es távolságban, tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt süssük őket aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon