Ragacsos, édes fahéjas-karamellás tekercs – Leveles tésztából pillanatok alatt kész

levelestészta
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Imádok kelt tésztával bíbelődni, pontosabban a gyúrás-kelesztés folyamata nyugtat meg, de sajnos nem mindig van rá időm.

Ennél a receptnél az egyszerűsítés nem megy a végeredmény rovására, hiába kelt tésztás az alaprecept, leveles tésztából is nagyon finom. A legjobb, hogy tényleg gyorsan készen van, ami mondjuk az esti rohanásban nem hátrány, ráadásul még másnap is tökéletes marad reggelinek.

A recept legjobb része a ragacsos karamellöntet a tetején, ami karamellás, az nálam - és szerintem még sokaknál - mindig nyerő. 

Fahéjas-karamellás tekercs

levelestészta2

Hozzávalók 8 adaghoz:

Tészta:

  • 200 gramm cukor
  • 2 evőkanál fahéj
  • 500 gramm leveles tészta (fagyasztott)
  • 60 gramm vaj

Karamellöntet:

  • 200 gramm barna cukor
  • 110 gramm vaj
  • opcionális szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot és a fahéjat keverjük össze egy tálkában. 

Az egyik lap leveles tésztát tekerjük ki, nyújtsuk ki téglalap alakúra. Kenjük meg az olvasztott vaj felével. A fahéjas keverék felét szórjuk a tésztára. A tésztát kezdjük el úgy feltekerni, hogy a felénk eső szélesebb oldalától induljunk el. Éles késsel vágjuk fel 2-3 centis darabokra. A másik lappal is tegyünk ugyanígy. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a csigákat. 

Készítsük el a karamellszószt. Melegítsük fel egy edényben a barna cukrot és a vajat, amíg folyósra nem olvad. Öntsük rá a csigákra. Ha szeretnénk, szórjuk meg őket szeletelt mandulával.

Melegítsük fel a sütőt 175 fokra. 

Addig süssük a csigákat, amíg aranybarnák nem lesznek, ez körülbelül 30 perc.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük